Korona-tartuntojen määrä noussut hieman – Nurmijärvi Keusote-alueen kärjessä

Keusoten alueen koronatartuntojen määrä on Keusoten tiedotteen mukaan noussut verrattuna edeltävän viikon tilanteeseen. Keusoten alueen ilmaantuvuus on 293/100 000/14 vrk.

Viikolla 47 koronatartuntoja todettiin 308 kpl, joka on hieman enemmän kuin edeltävällä viikolla. Eniten tartuntoja todettiin Nurmijärvellä, 161 kappaletta. Hyvinkäällä tartuntoja todettiin 48, Järvenpäässä 45, Tuusulassa 28, Mäntsälässä 17 ja Pornaisissa 9.

Edellisen viikon aikana erityisesti Nurmijärven alakouluissa on todettu runsaasti koronatartuntoja, myös joitakin luokkia on asetettu karanteeniin. Tartuntaryvästymiä on ollut Rajamäen koulussa, Mäntysalon koulussa ja Lepsämän koulussa. Useammin tartunnanlähde on toinen perheenjäsen kuin kouluympäristö. Keusote muistuttaa, että oireisena ei saa mennä kouluun, päiväkotiin tai harrastuksiin.

Keusote-alueen näytteenottomäärät ovat edelleen nousussa. Viikolla 47 koronanäytteitä otettiin 5 304 kpl, ja 4 593 kpl viikolla 46. Keusoten tartunnanjäljityksessä on tällä hetkellä noin seitsemän vuorokauden viive. Keusote ohjeistaa niitä, joilla on todettu koronatartunta, jäämään kotiin eristykseen. Tartunnan saanut voi ohjata perheenjäsenet, joilla ei ole kahta koronarokotetta, tai joilla on koronatartuntaan viittaavia oireita, jäämään kotikaranteeniin. Kahdesti rokotettua ei pääsääntöisesti aseteta karanteeniin, mutta erityistä varovaisuutta ja maskin käyttöä suositellaan, samoin tarpeettomien kontaktien välttämistä ja voinnin seuraamista.

Altistuneille suositellaan koronatestausta. Jos vointi on huono, on syytä olla yhteydessä Keusoten Koronahoitopuhelimeen 019 2260099 klo 8–16, muina aikoina Päivystysapuun 116 117.

Eteläisessä Afrikassa havaittu uusi koronavirusmuunnos omikron aiheuttaa muutoksia terveysturvallisuustoimiin rajanylityspisteillä. Eteläisen Afrikan maista saapuvat ohjataan pakolliseen terveystarkastukseen rajanylityspisteillä uuden koronavirusmuunnoksen vuoksi. Määräys pakolliseen terveystarkastukseen osallistumisesta koskee henkilöitä, jotka ovat viimeisen 14 vuorokauden sisällä oleskelleet jossakin seuraavista maista: Etelä-Afrikka, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho, Eswatini (Swasimaa), Mosambik ja Malawi. THL kehottaa välttämään kaikkea matkustamista eteläisen Afrikan maihin uuden variantin takia.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut