Taidekiepissä mukana seitsemän kohdetta – "Kertoo ylpeydestä, jota tunnemme taidetta kohtaan"

Tapahtuma: Bussikyytiin tulevat tarvitsevat koronapassin, kohteissa passia ei tarkisteta.

Nurmijärvellä runsaasti suosiota kerännyt paikallisten ammattitaiteilijoiden taidetapahtuma Taidekieppi järjestetään tänä vuonna toista kertaa myös joulun alla. Kaiken kaikkiaan tapahtuma on pidetty jo lähes 10 kertaa.

– Taidekieppi kertoo siitä ylpeydestä, jota tunnemme taidetta ja taiteilijoiden tekemää työtä kohtaan. Meillä on Nurmijärvellä erittäin lahjakkaita taiteilijoita, joiden työskentelyyn ja työhuoneisiin kaikki halukkaat pääsevät tapahtumassa tutustumaan, sanoo Taidekiepin toiminnanjohtaja Vicky Maaranen.

Taiteilijoiden työhön pääsee tutustumaan tällä kertaa seitsemässä eri kohteessa, jotka ovat avoinna tapahtumaviikonloppuna 4.–5.12. kello 11–17. Taidemaalari Ilmari Raution Paratiisigalleria on avoinna vain lauantaina.

Kaikkiin kohteisiin pääsee ilmaisen Taidekieppibussin kyydillä. Ajantasaiset reittitiedot ja tapahtuman aikataulut ovat osoitteessa www.taidekieppi.fi. Bussissa kaikilla yli 12-vuotiailla tulee olla koronapassi mukana. Kohteissa passia ei tarkisteta.

– Tapahtumassa on hyvä muistaa pitää turvavälit, Maaranen sanoo.

Kuvataiteilija Vicky Maaranen pitää omassa muutama vuosi sitten valmistuneessa Oceanborn Art -ateljeessaan Perttulassa enkaustiikka- eli vahamaalauspajaa, jossa halukkaat voivat itse kokeilla tätä tekniikkaa.

Taidekieppi kertoo ylpeydestä, jota tunnemme taidetta ja taiteilijoiden työtä kohtaan.

– Encaustic Art on mehiläisvahamaalaus-menetelmä, jossa maalataan kuumalla encaustic-silitysraudalla. Vahaväriä levitetään kuumalle raudalle ja raudalla silitetään väri paperille, Maaranen selvittää.

Perttulassa pääsee tutustumaan myös Aittakallion Ateljeeseen, jossa kurkistetaan kuvanveistäjä Raimo Jaatisen ja taiteilija-kirjailija Leena Hietamiehen työtiloihin.

Keraamikko Teppo Honkalan keramiikkaverstaassa Klaukkalassa voi ihastella puupolttoista keramiikkauunia ja vuonna 2016 valmistunutta myymälätilaa.

Klaukkalan Järvihaassa Sari Stajevic-Teodosinin Ateljé Taidepysäkillä on tällä kertaa Stajevic-Teodosinin teosten lisäksi ihasteltavana myös hänen poikansa Viktor Teodosinin töitä.

Klaukkalassa sijaitsevassa Keramiikkatalossa KeHausissa on avoimet ovet. Esillä on talossa työskentelevien graafikko Tarja Kallion ja keraamikko Atta Uotilan töitä.

– Kaikkiin Klaukkalan kohteisiin pääsee myös kävellen tai pyörällä, etäisyydet eivät ole kovin pitkiä, Maaranen vinkkaa.

Nurmijärvellä akvarellitaiteilija Sirkku Saukonojan piha-ateljeessa Pajusirkussa pääsee tutustumaan vesivärien lumoavaan maailmaan.

Taidekieppi

Esittelee taiteilijan ammattia

Taidekieppi ry on nurmijärveläisten taiteilijoiden yhdistys.

Nurmijärven kunta tukee Taidekieppi -tapahtumaa taloudellisesti.

Taidekieppi on kasvanut vuosi vuodelta; viime kerralla kävijöitä oli jo muutama tuhat. Kaikki Taidekiepin taiteilijat ovat paikallisia ammattitaiteilijoita. Tapahtumassa he kertovat työstään.

Taidekieppi on avoin ja maksuton kaikille. Joissakin kohteissa on tarjolla suupaloja.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut