Åbergit Klaukkalan Vuoden Yrittäjiksi – toiminta alkoi appiukon perikunnalta ostetusta Karhu-Sisusta

Klaukkalan yrittäjät ry palkitsi Kuljetus Timo Åberg Oy:n Timo ja Päivi Åbergin Vuoden Yrittäjiksi. Palkintoraati eli Klaukkalan Yrittäjät ry:n hallitus perusteli valintaa yrityksen pitkällä ja menestyksekkäällä toiminnalla, sekä oman perheen ja noin 10 muun työntekijän työllistämisellä, Klaukkalan yrittäjät ry:n tiedotteessa kerrotaan. Timo ja Päivi Åberg palkittiin ja kukitettiin Klaukkalan yrittäjien syyskokouksessa 25. marraskuuta Kino Juhassa.

Kuljetusliikkeen historia juontaa vuoteen 1987, jolloin Timo Åberg osti appiukkonsa perikunnalta ensimmäisen sora-auton, 2-akselisen Karhu-Sisun. Nyt ajossa on 10 yhdistelmää ja yksi nuppiauto sekä muutama kone.

– Alussa asiakkaita olivat Nurmijärven kunta ja Tielaitos. Nykyisin asiakkaita ovat muun muassa rakennus- ja viherliikkeet, koneurakoitsijat, kiinteistöhuollot ja yksityistaloudet sekä edelleen Nurmijärven kunta. Lisäksi teemme Destialle tienhoitoa talvella ja kesällä. Ensimmäisinä vuosina toimintaa oli lähinnä oman kunnan alueella, nykyisin automme kaasuttelevat myös pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla unohtamatta Hyvinkäätä ja Vihtiä, Åbergit kertovat tiedotteessa.

Omistajan- ja sukupolvenvaihdosvaihdos Päivi Åbergin isän menehtymisen jälkeen 1986–1987 vei aikaa, koska liikenneluvat vaativat eri hyväksymistä eri yhteisöiltä. Sukupolvenvaihdoksen jälkeen yritys toimi toiminimenä, ja muutettiin osakeyhtiöksi 1997.

Päivi Åberg hoitaa yrityksen paperityöt. Vävypoika Antti Niemi aloitti 2018 toimistohommissa, ja hänen kontollaan ovat muun muassa tarjousasiat.

– Pienessä yrityksessä roolit ovat liikkuvia, joten välillä Antti siirtyy ajohommiinkin. Tyttäret Emmi ja Sanna auttavat toimiston puolella, minkä omilta töiltään joutavat, Åbergit kertovat.

– Taitavat kuljettajat ovat myös tärkeä pääoma yhtiölle. Töitä on riittänyt mukavasti, välillä jopa kiireeksi saakka. Huonoja päiviä ja viikkoja on toki tullut vastaan. Liikevaihto ja -voitto ovat kasvaneet suotuisasti antaen lisäenergiaa yrittäjyyteen, he jatkavat.

Päivi ja Timo Åberg suhtautuvat luottavaisesti tulevaisuuteen ja toivovat pystyvänsä jatkossakin palvelemaan alueen muita yrityksiä ja työllistämään kotikunnan väkeä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut