Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pertsa ja Kilu -elokuvasta jatko-osa – haku päärooleihin on nyt auki!

Taavi Vartia Tuotannot ja Nelonen Media ovat allekirjoittaneet sopimuksen Pertsa ja Kilu -elokuvatrilogian 2. osan toteuttamisesta, kerrotaan Nelonen Media tiedotteessa. Haku elokuvan päärooleihin on nyt auki, ja kuvaukset on tarkoitus käynnistää tulevana keväänä 2022.

Koko perheen seikkailuelokuva Pertsa ja Kilu saa jatkoa, kun valmisteilla on elokuvan 2. osa. Nelonen Media toimii elokuvan levittäjänä.

– Pertsa ja Kilu -elokuva on ollut niin suosittu, että haluamme ehdottomasti jatkaa tarinaa 2. osalla. Luvassa on jännitystä ja seikkailua uusien näyttelijöiden kanssa. Taavi Vartia on loistava ohjaaja, joka saa kokoperheen elokuvasta kaiken mahdollisen irti ja ihmiset elokuvateattereihin", sanoo Nelonen Media kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Pertsa ja Kilu -elokuva on löytänyt hyvin tiensä myös kansainväliseen levitykseen, ja seuraavalle elokuvalle onkin suuret odotukset niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Pertsa ja Kilu -elokuvan jatko-osan ohjaa ja käsikirjoittaa Taavi Vartia. Toisena käsikirjoittajana toimii Nina Linnovaara. Elokuva pohjautuu kirjailija Väinö Riikkilän nuortenromaaneihin.

Kesällä 2021 ensi-iltaan tulleessa Pertsa ja Kilu -elokuvassa päärooleissa näyttelivät Olavi Kiiski ja Oskari Mustikanniemi, jotka valittiin rooleihinsa jo vuonna 2018. Lapsinäyttelijöiden kohdalla on väistämätöntä, että jossain vaiheessa nuoret näyttelijät kasvavat rooleistaan iän myötä ulos. Tämän takia myös Pertsa ja Kilun osalta pääroolien esittäjät tulevat vaihtumaan jälleen 8–11-vuotiaiksi, tiedotteessa kerrotaan.

– Elokuvahankkeet ovat vuosia kestäviä projekteja ja on selvää, että Olavi ja Oskari ovat kasvaneet hankkeen aikana myös todellisessa elämässä. Molemmat pojat olivat täydellinen valinta rooleihin avauselokuvassa, mutta paljon on ollut pohtimista, millaisiin seikkailuihin Pertsa ja Kilu jatko-osissa tulevat ajautumaan ja minkä ikäisinä he elokuvassa katsojille näyttäytyvät, kertoo ohjaaja Taavi Vartia.

– Siinä on valtavan iso ero, seikkailevatko elokuvassa pikkupojat vai murrosikäiset teinisankarit – siinä on oleellinen ero ennen kaikkea yleisön näkökulmasta. Teemme tälläkin kerralla koko perheen elokuvan, jota myös alle kouluikäisevät voivat tulla katsomaan vanhempiensa kanssa, ja tämä kohderyhmän palveleminen vaikuttaa kaikkiin ratkaisuihin, Vartia selventää näyttelijävaihdosta.

Pertsa ja Kilu 2 -elokuvalle etsitään nyt 8–11-vuotiaita pääosan esittäjiä.

Hakuun pääsee täältä.