Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Koronatestimäärää ollaan puolittamassa, sanoo Hus-pomo: "Valtio veti rahoituksen pois"

Koronatestejä ei vastoin yleistä odotusta olla lisäämässä, vaan ne joudutaan ainakin Hus-alueella noin puolittamaan vuodenvaihteen jälkeen, kertoo Iltalehti. Iltalehdelle asiasta kertoo Husin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen.

Viro lisäsi Suomen punaiselle listalle – Rokottamattomat suomalaiset eivät pääse maahan ilman karanteenia ja kahta koronatestiä

– Valtio veti rahoituksen pois koronatestaamiselta. Valtion budjetissa ei ole koronatestaamiselle ensi vuodelle mitään määrärahaa, Lehtonen sanoo jutussa.

Tälläkään hetkellä kaikkia oireilevia ei testata, jos ovat saaneet täyden koronarokotussarjan. Toissa viikolla yli 6 prosenttia tehdyistä testeistä oli tästä huolimatta positiivisia, kerrottiin viime viikolla Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tilannekatsauksessa.

Suomen koronatilanne on heikentynyt nopeasti ja eilen tartuntoja todettiin 1 570, mikä on eniten koko pandemian aikana.

Näitä leikkauksia perutaan 3–4, kun koronapotilas joutuu teholle – Tästä syystä koronaan sairastuneilla on etuajo-oikeus, kertoo Husin johtajaylilääkäri

Jorvin teho-osaston "hoitaja R" kertoo valtavista paineista sairaalassa ja vetoaa suomalaisiin – "Pidä huoli. Niin mäkin teen. <3"

Päivystykseen jonotettu jopa yli 40 tuntia, teho-osasto täynnä, leikkauksia perutaan ja tavanomaista hoitoa supistetaan viikoiksi – näin korona kurittaa nyt potilaita Espoossa

Yllättääkö uusi ilmiö yökerhoissa? Kassa kilisee, mutta älämölö väheni – näin alan pomot kommentoivat

Kokoontumisrajoitukset kiristymässä pääkaupunkiseudulla – Husin alueella perutaan päivittäin leikkauksia koronan takia