”Avartaa ja antaa potkua elämään” – Pirkko Hälikkä muutti Madeiralle viettämään eläkepäiviään

Nurmijärveläiset maailmalla: Pirkko Hälikkä asuu Madeiralla.

Nurmijärveläinen Pirkko Hälikkä muutti Madeiralle marraskuussa 2015 jäätyään eläkkeelle Suomessa. Hän ei kuitenkaan jäänyt viettämään lokoisia eläkepäiviä Madeiralle, vaan on tehnyt töitä kiinteistöalalla kuuden vuoden ajan.

– Idean syntymisen ja toteutumisen välillä oli melkoisen pitkä tie, lähinnä omien pelkojen kohtaamisessa. Mitä jos? Kun ikää oli jo kertynyt, niin kaiken maailman pelot sairauksista ja muusta putkahtavat mieleen, Hälikkä sanoo.

Ikiliikkujana hän ei ollut koskaan tullut miettineeksi tai pelänneeksi vastaavia asioita asuessaan Suomessa. Pelot ikään kuin hyökkäsivät Hälikän päälle melko voimakkaasti ja ne piti kohdata.

– Olin aiemmin nuorempana muuttanut kahdesti ulkomaille muutamaksi vuodeksi. Tämä oli lopullinen ponnahduslauta. Kun olen aiemminkin pärjännyt, miksi en nyt pärjäisi? Myös ajatus, että jos haluan vielä kokea tämän, niin on lähdettävä matkaan nyt, sillä vuosia kertyy lisää ja lähteminen ei muutu sitä kautta yhtään helpommaksi, hän sanoo.

Omat lapset ja ystävät elävät naisen sydämessä asui hän sitten Suomessa tai ulkomailla.

– Aikuisilla pojillani on ollut lomakohde nyt viimeiset kuusi vuotta, siten se ei heidänkään mielestänsä ollut lainkaan huono ratkaisu. Puolin ja toisin käydään vierailulla muutamia kertoja vuodessa.

Irtiotto on tuonut minulle vapauden tunteen.

Kokemus on ollut kaiken kaikkiaan Hälikän mukaan erittäin vapauttava. Kuuden vuoden jälkeen hän on kuitenkin miettinyt Suomeen paluuta.

– Omat juuret ovat siellä ja ennen kaikkea pojat ja heidän tulevaisuuden perheensä. Toisaalta irtiotto on tuonut minulle vapauden tunteen. Voisin asua täällä, muuttaa toiseen maahan tai kotimaahan, Hälikkä sanoo.

Hälikän mukaan suomalaisille rehellisyyden perikuville on joskus vaikea kohdata erilaista, löyhempää moraalia ja rehellisyyttä. – Tietoisuus siitä, että ihminen voi ainoastaan muuttaa itseään ja asennettaan toisiin on kultainen avain, jolla on ainoa mahdollisuus vaikuttaa ympäristöönsä.

– Nämä omakohtaiset kolme hyppyä tuntemattomaan ovat elämässäni olleet niitä tapahtumia, joita en ole koskaan katunut, Hälikkä sanoo.

Henkilökohtaisesti hän kannustaa ihmisiä kokeilemaan asumista muualla kuin kotimaassa.

– Se avartaa ja antaa uutta potkua elämään ja, jos ei muuta, niin auttaa näkemään ja tunnistamaan ne Suomessa olevat hyvät asiat.

Nurmijärveläiset maailmalla -juttusarjassa esitellään ulkomaille muuttaneita nurmijärveläisiä. Vinkkaa haastateltavaa sarjaan: nurmijarven.uutiset@media.fi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut