Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hus alkaa kysyä koronarokotuksesta kaikilta hoitoon tulevilta – "Osastoepidemiat aiheuttavat paljon ylimääräistä työtä"

Kaikilta Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriin (Hus) hoitoon tulevilta aletaan kysyä, ovatko he ottaneet korona- ja influenssarokotteet. Käytäntö tulee voimaan 7. joulukuuta alkaen. Rokotustiedot kirjataan Husin rekisteriin.

Rokotuksista kysyminen ja tietojen kirjaaminen on Husin tiedotteen mukaan osa potilasturvallisuustyötä.

– Osastoepidemiat aiheuttavat paljon huolta, ylimääräistä työtä ja vaikeuttavat muiden potilaiden hoitoa, koska toimintaa joudutaan rajaamaan yksikössä, jossa tartuntoja ja altistumisia on todettu. Hoitoon tulevien potilaiden rokotusten tärkeyden korostaminen on yksi keinomme tehdä sairaalaympäristöstä turvallinen potilaille ja henkilökunnalle, kertoo apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen tiedotteessa.

Rokotustietojen kirjaaminen nopeutuu, jos potilaalla on valmiiksi ylhäällä ajankohdat, jolloin hän on saanut koronavirus- ja influenssarokotteet.

Rokottamattomuus ei Husin mukaan vaikuta potilaan hoitoon.

Potilaille, jotka eivät vielä ole ottaneet rokotteita, kerrotaan, mistä ja milloin ne voi saada. Molemmat rokotukset voi saada kotikunnasta ja influenssarokotteen voi saada myös joissakin Husin sairaaloissa.

– Suosittelemme kutsukirjeessä kaikille hoitoon ja tutkimuksiin tuleville potilaille sekä influenssa- että koronavirusrokotteita. Ottamalla nämä rokotteet potilas suojaa itseään, lähipiiriään, muita potilaita ja henkilökuntaamme, Eeva Ruotsalainen sanoo tiedotteessa.