Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uudet koronarajoitukset tulevat voimaan huomenna –  liittyvät sisätilojen yleisötilaisuuksiin ja tilojen käyttöön

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen 2. joulukuuta yleisötilaisuuksien rajoittamisesta Uudellamaalla. Rajoitukset koskevat myös Keusoten kuntia. Aluehallintovirasto kieltää kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Rajoituksen vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Päätös on voimassa huomisesta alkaen vuoden loppuun.

Lisäksi aluehallintovirasto velvoittaa laajasti toimijoita järjestämään tilojen käytön siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.

Tietyissä tilanteissa rajoituksen vaihtoehtona toiminnan järjestäjä voi ottaa koronapassin käyttöön 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille asiakkaille, kuten muun muassa yleisötilaisuuksissa, ravitsemusliikkeissä, kuntosaleilla, urheiluun ja liikuntaan käytettävissä tiloissa, uimahalleissa, tanssipaikoissa, sisäleikkipaikoissa ja kulttuuritiloissa.

Tiloista vastaavan ja niitä toiminnassaan käyttävän toimijan on laadittava kirjallinen suunnitelma siitä, miten se toteuttaa päätöksessä asetetut velvollisuudet ja rajoitukset. Suunnitelma on pyynnöstä esitettävä kunnalle, kuntayhtymälle tai aluehallintovirastolle ja pidettävä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä.