Nurmijärvellä voimaan uusia koronarajoituksia lauantaina – näin ne vaikuttavat arkeen

Nurmijärvellä tulee voimaan uusia koronarajoituksia lauantaina 4.12., tiedotti Nurmijärven kunta hetki sitten.

Nurmijärven kunnan tiloissa ja toiminnassa noudatetaan Aluehallintoviraston määräyksiä. AVI antoi uudet rajoitukset 2.12. kokoontumisten ja tilojen käytön osalta. Päätöksessä kielletään Uudellamaalla sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Lisäksi tilojen käyttö on järjestettävä siten, että koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Koronapassi on vaihtoehto rajoituksille laissa määritellyissä tilanteissa. Keusote on terveysviranomaisena antanut tarkemmat ohjeet alueellemme 3.12.2021. Päätös on voimassa 4.-31.12.2021.

Aluehallintoviraston määräykset koskevat kaikkia Nurmijärven alueen toimijoita, heidän tilojaan ja tapahtumia (pl. oppilaitosten tai varhaiskasvatuksen toiminta, ammattiurheilu, ravintolat sekä yksityis- tai perhe-elämä).

Nurmijärven kirjastot

Kirjastoissa asioivilta ei edellytetä koronapassia, lukuun ottamatta kirjastojen tiloissa niiden aukioloaikojen ulkopuolella järjestettävät tapahtumat, joissa edellytetään koronapassia 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta. Tällaisia tapahtumia ovat esim. joulukonsertit. Lue lisää kirjastojen sivuilta.

Kirjastojen toiminta on järjestetty terveysturvallisesti, kirjastoissa on käytössä vahva maskisuositus ja asiakkaita ohjeistetaan koronaturvallisuuteen.

Kunnan järjestämät tapahtumat (esim. Monikkosali)

Kunnan järjestämissä yli 20 henkilön tapahtumissa edellytetään koronapassia 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta. Tämä sisältää esimerkiksi Monikkosalin tapahtumat ja Nurmijärven kirjastojen tiloissa järjestettävät tapahtumat.

Kunnan järjestämät harrastus- ja liikuntatapahtumat

Kunnan liikuntapalvelut ei järjestä joulukuussa 2021 yli 20 henkilön tapahtumia. Nurmijärven kunta on perunut Liikuntamaa-tapahtumat joulukuun 2021 osalta. Perumisesta on tiedotettu niitä asiakkaita, joiden sähköpostiosoitteet kunnalla on tiedossa. Myös liikuntasalien ovissa tiedotetaan asiasta.

Nurmijärven museot

Kunnan järjestämissä yli 20 henkilön tapahtumissa edellytetään koronapassia 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta.

Rajamäen Uimahalli

Rajamäen Uimahalli noudattaa AVIn antamia ja ohjeita ja 4.12. alkaen koronapassi edellytetään ja se tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta liikuntapalveluiden käyttäjiltä asiakaspalvelussa. Kahvila on avoinna normaalisti kaikille asiakkaille.

Tapahtumat kunnan omistamissa tiloissa

Kunta edellyttää kunnan omistamissa sisätiloissa tapahtumia järjestäviltä toimijoilta koronapassin käyttöä, mikäli osallistujamäärä ylittää 20 henkilöä. Myös kunta itse tapahtumanjärjestäjänä ottaa koronapassin käyttöön.

Näitä kunnan omistamia tiloja ovat mm. Monikko, kunnan liikuntasalit, Klaukkalan jäähalli, Tello-sali, kunnantalon kokoushuoneet, Valtion virastotalon käräjäsali, museot.

Tapahtumajärjestäjillä on oikeus tarkistaa koronapassi ja tarvittaessa henkilöllisyys. Toiminnanjärjestäjää koskee tietosuojalain mukainen vaitiolovelvoite.

Keusoten 3.12.2021 ohjeistuksen mukaisesti tiloja toiminnassaan käyttävän toimijan on laadittava kirjallinen suunnitelma siitä, miten se toteuttaa päätöksessä asetetut velvollisuudet ja rajoitukset. Suunnitelma on pyynnöstä esitettävä kunnalle, kuntayhtymälle tai aluehallintovirastolle ja pidettävä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä.

Missä koronapassia ei voi ottaa käyttöön

Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti toiminnanharjoittaja ei voi ottaa koronapassia käyttöön sellaisissa tiloissa ja paikoissa, joiden voidaan katsoa olevan tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta välttämättömiä tai olennaisia.

Koronapassia ei saa edellyttää esimerkiksi näissä tiloissa:

• apteekeissa,

• vähittäiskaupoissa,

• posteissa,

• huoltoasemilla,

• kirjastoissa (pl. kirjastoissa järjestettävät tapahtumat, kts yllä)

EU:n koronatodistus toimii koronapassina. EU:n koronatodistus näkyy Omakannassa, kun henkilö on saanut koronarokotuksen, ja tieto on siirtynyt potilastietojärjestelmästä Kanta-arkistoon.

Koronapassin voi tallentaa puhelimeen tai muulle laitteelle, mutta tarvittaessa sen voi tulostaa myös paperille. Kunta tukee tarvittaessa koronapassin tulostamisessa osalta. Tulostusapua voi pyytää Nurmijärven kirjastoista sekä kunnanvirastotalon asiakaspalvelupisteestä.

Myös Keusotelta voi pyytää apua koronapassiin liittyvissä kysymyksissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut