Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakkaus luontoon metsäkalenterista – "Runot ja aforismit on luotu varta vasten tähän yhteyteen"

Luonto: Suomen metsät esittäytyvät Metsän aika -kalenterissa.

Metsän voimaannuttavaa vaikutusta tehostavat kuukauden runo- ja viikkoaforismit. Kalenteri on kolmen eteläsuomalaisen naisen yhdessä toteuttama. Maarit Soini, Riitta Suominen ja Petriina Puotiniemi ovat luoneet mahdollisuuden ottaa metsäkylpy joka päivä – vaikka työpöydän ääressä.

Idea metsäaiheisen kalenterin tekemiseen syntyi neljä vuotta sitten, kun entiset kollegat Soini ja Suominen pohtivat mielekästä yhteistyöprojektia. Molempien luovien naisten kiintymys luontoon ja suomalaisiin metsämaisemiin päätettiin taittaa vuosikalenterin muotoon. Sähköisten kalenterisovellusten rinnalla uskottiin perinteisellä paperisella kalenterilla olevan edelleen tarvetta.

Metsän aika 2022 -kalenteri on järjestyksessä kolmas. Kaksi aiempaa painosta on myyty loppuun.

Uuteen kalenteriin haluttiin metsäkuviin mukaan vesiaihetta. Kuvaajaksi valikoitui nurmijärveläinen Petriina Puotiniemi, jonka valokuviin tekijät olivat ihastuneet Instagramissa. Sanataiteilijana toimiva Suominen on kirjoittanut viikkoaforismit sekä kuvien yhteyteen kuukausirunot. Soini graafisena suunnittelijana vastaa taitosta.

– Loin juuri sellaisen viikkoaukeaman, jota itse halusin käyttää ja täyttää. Se on näköjään ollut muillekin mieleen, hän sanoo.

– Runot ja aforismit on luotu varta vasten tähän yhteyteen, kertoo tekstien tekijä Suominen.

Runot ja aforismit on luotu varta vasten tähän.

– Toisaalta kuvat ovat olleet inspiraationa, mutta yhtä lailla omista tunnetiloista lähteminen, Suominen jatkaa.

– Toivomme, että kalenteri jakaa käyttäjälleen metsän ilosanomaa ja houkuttelee lähtemään luontoon. Samalla lisääntyy kiinnostus ympäristöön ja sen suojeluun, Soini selventää kalenterin teon lähtökohtia.