Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oppilaat kylmissään Mäntysalon koululla – rehtori: "Katastrofaalisen kylmä täällä ei ole ollut"

Klaukkalassa sijaitsevassa Mäntysalon koulussa on oppilaiden vanhempien mukaan paleltu tänään keskiviikkona. Koulun rehtorin Arto Sinisalon mukaan lämmityksessä oli aamulla vikaa, mutta vika korjattiin aamupäivän aikana ja iltapäivään mennessä lämpö on noussut lähes normaaliin.

– Patterit ovat toimineet kokoajan, mutta eivät niin suurella teholla kuin normaalisti. Mikään katastrofaalisen kylmä täällä ei ole ollut, mutta osassa luokista on ollut tavallista viileämpää. Osassa lämpö on ollut lähes normaali opettajilta saadun tiedon mukaan. Eri tilojen lämmöt ovat nousseet päivän kuluessa, hän sanoo.

Nurmijärven Uutisiin yhteyttä ottanut äiti sanoo lasten olleen luokissa ulkovaatteet päällä, sillä heillä oli niin kylmä. Hän antoi omalle lapselleen luvan lähteä kesken koulupäivän kotiin.

– Lapset palelevat sisällä eikä osa heistä saa ruokaa, koska he eivät suostu menemään ruokalaan ilman ulkovaatteita, äiti sanoo.

Sinisalon mukaan opettajat ovat ruokailun yhteydessä esittäneet oppilaille, ettei ruokailtaessa käytettäisi ulkovaatteita hyviin ruokatapoihin vedoten.

Facebookin Klaukkala -ryhmässä asiaa on kommentoitu kärkkäästi. Eräs isä kirjoittaa tyttärensä sanoneen, että on kylmä eikä ulkovaatteet päällä saa olla sisällä luokassa.