Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällaisissa taloyhtiöissä vain harakat nauravat – "Asukkaat maksavat kovaa hintaa lämmityksestä ja palelevat"

Vanhoja taloyhtiöitä lämmitetään nyt kovaan hintaan harakoille, kiinteistövälitysketju SP-Koti tiedottaa.

Vanhojen taloyhtiöiden energiatehokkuutta parantavia remontteja ei kannattaisi siirtää enää yhtään pidemmälle, Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen huomauttaa.

– Kannattaa muistaa, että tulevaisuuteen siirretyt pakolliset korjaushankkeet ja remontit maksavat taloyhtiön osakkaille aina enemmän, Rantanen sanoo SP-Kodin tiedotteessa.

– Tämä koskee myös energiatehokkuuden parantamiseen liittyviä korjaushankkeita. Työn ja materiaalien hinnat kallistuvat vuosi vuodelta, sähkön hinnasta puhumattakaan.

Säästöpankkiryhmään kuuluvan SP-Kodin tiedotteessa nostetaan esille, että viime viikkojen kovat pakkaskelit ovat alleviivanneet energiatehokkaan lämmityksen merkitystä.

– Monissa taloyhtiöissä rakennuksia ja asuntoja lämmitetään nyt harakoille erittäin kalliilla hinnalla, Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti arvioi SP-Kodin tiedotteessa.

Työn ja materiaalien hinnat kallistuvat.

Jukka Rantanen

– Taloyhtiössä, jossa on korjaustarpeita ja -velkaa, energiankulutus nousee näillä paukkupakkasilla keskiarvoa selvästi enemmän. Asukkaat maksavat kovaa hintaa lämmityksestä ja palelevat silti asunnoissaan. Monissa taloyhtiöissä asunnoissa voi myös olla liian kuuma talvikuukausina.

Taloyhtiöt voivat parantaa energiatehokkuutta monilla eri toimenpiteillä, esimerkiksi vaihtamalla ikkunoita ja lisäeristämällä yläpohjia ja ulkoseiniä, lisäämällä automaatiota ja vaihtamalla sähkölaitteita ja vesikalusteita, Sp-Kodin toimitusjohtaja Jukka Rantanen luettelee tiedotteessa.

– Nykyteknologian avulla jo pelkästään lämmityksen säätäminen ja lämpötilojen hallinta onnistuu helposti, Rantanen toteaa.

– Jokaisen asunnon ja kiinteistön omistajan kannattaisi nyt viimeistään miettiä, paljonko maksaa siitä, että omassa asunnossa on kylmä. Ja olisiko vihdoinkin aika aktivoitua asian suhteen ja tehdä sille jotakin omassa taloyhtiössä.

Energiakorjaushanke on taloudellisesti fiksuinta toteuttaa peruskorjauksen yhteydessä, SP-Kodin tiedotteessa sanotaan.

– Energiakorjaushankkeet kannattaisi toteuttaa nyt, kun lainaa saa vielä erittäin edullisesti, Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Esa Jäntti markkinoi tiedotteessa.

Isännöitsijällä iso rooli taloyhtiön kunnossapidossa ja taloudenpidossa, Jäntti jatkaa.

– Ammattitaitoinen ja hyvä isännöitsijä huolehtii taloyhtiön kunnosta ja arvon säilymisestä paitsi ennakoimalla yhtiön korjaustarpeita ja huolehtimalla sen taloudesta, myös käymällä aktiivista dialogia taloyhtiön hallituksen ja osakkaiden kanssa.