Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kino Juhassa uusinta uutta elokuvatekniikkaa – lasertykin uusiminen iso investointi

Elokuvateatteri Kino Juhassa Kirkonkylällä on tehty suuri investointi. Teatteriin on hankittu uusi 4k laser elokuvatykki. Uusi laite vihittiin käyttöön viime viikolla, jolloin koko elokuvateatterin henkilökunta katsoi yhdessä uutuuselokuvan Ghostbusters.

Yleisönäytöksissä uutta projektoria käytettiin jo loppuviikosta.

– Tämä uudistus tekee Kino Juhasta kertaheitolla huippuluokan elokuvateatterin, iloitsee elokuvateatterin yrittäjä Taavi Vartia.

On hienoa, että nurmijärveläinen maaseutuhenkinen leffateatteri voi tarjota sympaattisen tunnelman lisäksi myös huipputekniikkaa, hän jatkaa.

Hän kuvailee uudella projektorin kuvaa aiemman projektorin näyttämää kuvaa valovoimaisemmaksi.

– Toisaalta tekniikka on tekniikkaa, ja elokuvaa tehdään edelleen sisältölähtöisesti, Vartia muistuttaa.

Toisaalta tekniikka on tekniikkaa, ja elokuvaa tehdään edelleen sisältölähtöisesti.

Taavi Vartia

Suunnitelma uuden projektorin hankkimisesta on itänyt jo pitkään. Edellisellä projektorilla oli ikää 12 vuotta, ja se oli hankittu Kino Juhaan kun elokuvat muuttuivat digitaalisiksi.

– Myös aiempi projektorimme oli hyvä ja toimiva, mutta jossakin vaiheessahan tämä hankinta piti tehdä, Vartia kertoo.

Osaltaan projektorin vaihtoon vaikuttivat elokuva-alan ammattilaisille järjestetyt tarkastuskatselut, joita Kino Juhassa on järjestetty jo vanhan projektorin aikana.

– Nyt voimme järjestää niitä entistä enemmän, Vartia sanoo.

Uuden projektorin hankkiminen oli pienelle teatterille taloudellisesti mittava hanke.

– Useamman henkilöauton sillä rahalla olisi saanut, Vartia kertoo arvoituksellisesti.

Kino Juha sai hankintaansa Suomen Elokuvasäätiön hankintatukea, mutta elokuvateatterin oma osuus oli silti tuntuva.

Elokuvateatteri työllistää tällä hetkellä seitsemän henkeä, eikä lomautuksia tai irtisanomisia ole korona-aikanakaan ollut.

– Kino Juhan asiakaspalvelussa työskentelevät on valikoitu siten, että heitä kiinnostaa elokuva tai esittävä taide. Yksi kerrallaan heidät on otettu mukaan elokuva- ja teatterituotantoihin, Taavi Vartia kertoo.

Esimerkiksi uuden Pertsan ja Kilu -elokuvan tuotannossa, johon parhaillaan etsitään pääosan esittäjiä, on mukana kaksi Kino Juhan työntekijää.

Yksisalisessa Kino Juhassa on jokaisena arkipäivänä viisi elokuvanäytäntöä. Uusinta uutta ovat jokaisena arkiaamuna klo 9.30 esitettävät arkiaamuleffat, jotka käynnistyivät parisen viikkoa sitten.

– Se on sellainen iloinen aamutapahtuma, johon osallistuu esimerkiksi paljon eläkeläisiä, Vartia kuvailee.

Kino Juhassa otettiin 4. joulukuuta käyttöön koronapassi. Passi tarkastataan kaikilta yli 16-vuotiailta ja se toimii kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona. Elokuvateatterin kotisivuilla osoitteessa kinojuha.fi on muutakin terveysturvalliseen elokuvissa käymiseen liittyvää tietoa sekä itse elokuvateatteriin liittyvää informaatiota.