Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen historian suurin asekauppa loppu­suoralla – Tiedotustilaisuus on katsottavissa suorana verkkolähetyksenä klo 14.30 alkaen

Hallitus käsittelee hävittäjähanketta kokouksessaan tänään (10.12.) ja asiasta järjestetään tiedotustilaisuus klo 14.30 alkaen.

Tiedotustilaisuus on katsottavissa suorana verkkolähetyksenä valtioneuvoston YouTube-kanavalla.

Kymmenen miljardin hankinnassa on kyse Suomen historian suurimmasta asekaupasta.

Iltalehden tietojen mukaan Puolustusvoimat on esittänyt puolustusministeriölle, että Suomen ilmavoimien uudeksi hävittäjäksi hankittaisiin amerikkalaisen Lockheed Martinin valmistama F-35-hävittäjä.

HS:n tietojen mukaan sekin vaihtoehto on, että tiedotustilaisuudessa kerrotaan vain, mitä konetta Puolustusvoimat ehdottaa, jos hallitus ei vielä perjantaina saa päätöstä aikaiseksi asiasta.

Tiedotustilaisuus on kaksiosainen. Tiedotustilaisuuden ensimmäisessä osassa puhujina ovat muiden muassa pääministeri Sanna Marin (sd.) ja puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.).

Juttua muokattu klo 13.22, 10.12.: Viittaukset Helsingin Sanomien tietoihin poistettu koskien tiedotustilaisuutta, koska valtioneuvoston mediapalvelukin vahvisti samat tiedot myöhemmin puolustusministeriön tiedotteella.