Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Valovoimainen kuntalainen!" – Iida Åfeldt äänestettiin Vuoden nurmijärveläiseksi

Äänestys: Vuoden nurmijärveläiseksi äänestettiin bloggaaja Iida Åfeldt.

Vuoden 2021 nurmijärveläinen on selvillä. Äänestys oli käynnissä Nurmijärven Uutisten nettisivuilla ja päättyi torstaina 9. joulukuuta. Yhdeksän finalistin ja mustan hevosen joukosta ääniharavaksi nousi Iidan matkassa -blogia pitävä Iida Åfeldt. Hän sai yhteensä 706 ääntä eli 31,6 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Äänestäjät olivat yksimielisiä voittajasta, toiseksi tullut kanttori Mikko Peltokorpi sai 330 ääntä eli prosentteina 14,8. Muut finalistit olivat Arvo Laurila, Vicky Maaranen, Juho Kantola, Gerda-Eerika Viinanen, Meebu Lahdenpää, Jarmo Hyvönen ja Oona Sevenius. Ääniä annettiin yhteensä 2236.

Mustaksi hevoseksi ehdotettiin muun muassa Pekka Helmistä, Esa Sammalista, Henri Myllystä sekä Eila Moijasta ja Terhi Laaksosta.

Åfeldtia äänestäneet ovat perustelleet valintaansa muun muassa kehumalla naista ihanaksi, positiiviseksi ja yritteliääksi ihmiseksi. Lisäksi häntä on kuvattu alla olevin lausein.

– Iida on arjen sankari kaikille äidille ja naisille tai oikeastaan ihan kaikille tavallisille ihmisille.

– Aurinkoinen ja valovoimainen Iida on täydellinen brändilähettiläs ja tuo ihanasti kotikaupunkiaan esille.

– Todellinen vaikuttaja! Puhuu rehellisesti ja hyväksyvästi niin ulkonäköpaineista kuin vanhemmuudesta. Todella hyviä ja myönteisiä vinkkejä kasvatukseen, ja muutenkin todella positiivinen ihminen!

Ihastuttavan maanläheinen, aito ja reipas.

Åfedltia on perusteluissa kehuttu myös ihastuttavan maanläheiseksi ja reippaaksi sekä mainioksi esikuvaksi, joka antaa Nurmijärvelle kasvot.

Åfeldt aloitti bloggaamisen 10 vuotta sitten. Hän on pitänyt Iidan matkassa -blogia jo kuusi vuotta. Åfeldt on yksinhuoltajaäiti 3-vuotiaalle pojalle. Hän on kotoisin Nurmijärveltä, jonne hän muutti hiljattain takaisin. Kuntavaaleissa mukana ollut Åfeldt on Nurmijärven keskustan ensimmäinen varavaltuutettu.

Aiemmassa lehtihaastattelussa hän sanoi olleensa nuorempana epävarma ja stressanneensa monista asioista. Jos hän voisi, hän sanoisi nuorelle itselleen, että uskalla tehdä omia päätöksiä ja valintoja. Epävarmuus tuntuu olevan tällä hetkellä kaukana, etenkin äänestäjien perusteluissa.

– Ihanan positiivinen asenne elämään ja inspiroivat Instagram- ja blogisivut. Jakaa tärkeää tietoa varhaiskasvatuksesta!

– Huippu tyyppi! Antaa somessa niin aidon ja avoimen kuvan äitiydestä, sinkkuudesta, työstä varhaiskasvatuksessa ja somemaailmasta. Instagramin ja blogin sisältö onnistuneesti tuotettua ja helposti lähestyttävää.

– Todella ihana ja aktiivinen varhaiskasvatuksen ammattilainen ja vaikuttaja. Antanut kasvot monelle nuorelle yksinhuoltajalle, sinkkuudelle ja kehopositiivisuudelle. Olen saanut häneltä vinkkejä lasten ruokakasvatukseen ja tunnetaitoihin. Tyylikäs, realistinen ja samaistuttava.

– Iida puhuu kauniisti kotikunnastaan ja arvoistaan ja ajaa myös näitä asioita varavaltuutettuna. Valovoimainen kuntalainen!

– Positiivinen ja iloinen nainen joka ansaitsee voiton!