Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kukkakimpulla iloa yksinäisen jouluun – "Ikäihmisten yksinäisyys on suuri haaste"

Seniorit: Yksinäisille vanhuksille jouluiloa hyväntekeväisyydellä.

– Päivittäisessä työssämme osana seniorien arkea havaitsemme jatkuvasti, miten pienilläkin teoilla on suuri vaikutus. Toivomme, että kampanja saa liikkeelle suuren joukon ihmisiä tekemään pienen, mutta merkityksellisen teon, joka viestii välittämisestä ja arvostuksesta. Joulutähti voi olla yksinäisen seniorin joulun tähti, Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Anna Lång sanoo.

Ole joulupukkina seniorille -kampanja on käynnissä 19. joulukuuta asti. Kukkalahjoja voi ostaa kampanjaan osallistuvista kukkaliikkeistä pääkaupunkiseudulla, Keski-Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä sekä Kotkan ja Oulun alueilla. Lisäksi kukkia voi ostaa verkkokaupasta.

Kukkaliikkeessä asioidessa valitaan kortti, johon on kirjoitettu valmiiksi lahjan saajan etunimi ja ikä. Sekä kukkaliikkeessä että verkkokaupassa lahjan antaja voi kirjoittaa oman joulutervehdyksensä vastaanottajalle. Kukan lahjoittajat ja vastaanottajat pysyvät toisilleen tuntemattomina.

– Ikäihmisten yksinäisyys on suuri haaste yksilöille, mutta myös terveydenhuoltojärjestelmälle ja koko yhteiskunnalle. Ole joulupukkina seniorille -kampanjalla haluamme muistuttaa siitä, että yksi tärkeimmistä senioreiden yksinäisyyttä ehkäisevistä tekijöistä on tunne merkityksellisyydestä ja arvostuksesta, Lång sanoo.

Kampanjaan osallistuvien kaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut ovat valinneet kukkien saajiksi alueidensa ikäihmisiä, jotka erityisesti ilahtuvat muistamisesta joulunaikaan. Vuodesta 2010 lähtien järjestetty kampanja keräsi viime vuonna ennätykselliset 10 900 kukkalahjaa.

– Korona-aika on edelleen vaikuttanut ikäihmisten sosiaalisiin verkostoihin ja aktiivisuuteen. Toivomme, että tänäkin vuonna saataisiin runsas määrä lahjoittajia.

Ikäihmisten yksinäisyys on suuri haaste yksilöille.