Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelti rytisi ja astalot heiluivat – Itä-Uudenmaan poliisin viikko oli jälleen kiireinen

Viime viikko oli Itä-Uudenmaan poliisin valvonta- ja hälytystoiminnan kannalta kiireinen. Erilaisia poliisitehtäviä oli yhteensä noin 1800, joista vajaa 800 painottui viikonloppuun. Varsinkin viikonloppuyöt olivat vilkkaita, poliisi kertoo viikkotiedotteessaan.

– Kotihälytystehtäviä oli viime viikolla lähes 190. Tehtävistä iso osa välitettiin poliisille häiritsevää meteliä tai henkilö häiriöksi tehtävinä, mutta joukkoon mahtui myös erilaisia kotihälytyksiin liittyviä väkivaltatehtävä. Kotihälytystehtävät painottuivat edelleen viikonloppuun, jonka aikana poliisi hoiti niitä yli 90. Koronan vaikutukset näkyvät myös edelleen selvästi tehtävissä erilaisten yksilön suojaan liittyvien tehtävien korkeana määränä, kertoo komisario Jarmo Ojala tiedotteessa.

– Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia meille kirjattiin viime viikolla 24 ja yksityisten paikkojen pahoinpitelyitä 50, kun vastaavat luvut olivat edellisellä viikolla 37 ja 46. Viime viikolta kirjattiin myös yhdeksän ryöstörikosta, joista kaikki tapahtuivat ilta- ja yöaikaan, Ojala jatkaa.

– Muuten tehtävät liittyivät pitkälti päihtyneisiin, häiriökäyttäytyjiin, kotihälytystehtäviin, rattijuoppoihin, omaisuusjuttuihin, virka-apujen hoitamiseen, etsintäkuulutettujen hakuihin, liikenteestä aiheutuneisiin tehtäviin sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaan paikoissa, joissa ihmisiä liikkuu ja oleskelee. Kolareita viime viikon aikana oli poliisilaitoksemme alueella huimat 134, joista eläinkolareita 34.

Teräaseet, käsiaseet ja muut astalot olivat yleisiä viime viikonkin poliisitehtävillä.

– Erilaisten henkeen ja terveyteen kohdistuneiden rikosten määrä on hieman tasaantunut, mutta tehtävillä esiintyy edelleen paljon teräaseita, käsiaseita tai muita vaarallisia astaloita, toteaa Ojala.

Liikennepoliisisektorin partiot tekivät viikonloppuna perinteisen ylinopeusvalvonnan lisäksi myös valtakunnallisen teeman mukaista rattijuopumusvalvontaa.

– Kovilta nopeuksilta ei talvisesta kelistä huolimatta tänäkään viikonloppuna vältytty, vaan muutamien kuljettajien epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamisiin ja piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan, kertoo komisario Asko Sartanen tiedotteessa.

– Tapasimme valvonnassa myös kuljettajia, jotka olivat liikenteessä ilman vaadittavaa ajo-oikeutta sekä muutamia etsintäkuulutettuja henkilöitä, Sartanen jatkaa.

Poliisilaitoksen monialaisen Rapido-ryhmän partiot tekivät viikonloppuna ennakkoon sovitusti valvontaa lähijunissa yhdessä Helsingin poliisilaitoksen partioiden, VR:n ja HSL:n kanssa.

– Tavoitteenamme oli tehdä näkyvää ja ennalta estävää valvontaa joukkoliikenteessä. Lisätavoitteenamme oli suorittaa huumausainevalvontaa, alaikäisten alkoholin hallussapitoa sekä nauttimista sekä henkeen ja terveyteen kohdistuvien tekojen estämistä, kertoo rikoskomisario Hanna Kiiskinen tiedotteessa.

– Saimme valvonnasta positiivista palautetta muun muassa VR:n konduktööreiltä ja matkustajilta. Poliisin läsnäolo junissa selkeästi rauhoitti juhlivia matkustajia, Kiiskinen jatkaa.

Pikkujoulukausi jatkuu vielä yhden viikonlopun. Poliisi kehottaa juhlimaan pikkujouluja maltilla ja muistamaan, että auton rattiin ei juhlinnan päätteeksi kannata tarttua. Myös juhlivasta kaverista on tärkeää muistaa pitää huolta.