Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta myy Viirinlaaksosta tontin Master Kodeille – rakennustyöt käyntiin keväällä 2022

Nurmijärven kunta myy Viirinlaaksossa Klaukkalassa sijaitsevan tontin Master Kodit Oy:lle. Tontin kauppahinta on 652 400 euroa. Tonttia koskeva kauppakirja tulee allekirjoittaa helmikuun 2022 loppuun mennessä.

Master Kodit Oy saa luvan suorittaa tontilla kustannuksellaan maaperätutkimuksia ennen kauppakirjan allekirjoittamista. Ostaja on myös oikeutettu hakemaan kustannuksellaan tontille rakennuslupaa ennen kauppakirjan allekirjoittamista.

Alun perin Nurmijärven kunta päätti vuokrata Viirinlaaksosta kaksi tonttia parhaan tarjouksen tehneelle Master Kodit Oy:lle. Maanvuokrasopimukset oli määrä allekirjoittaa ensimmäisen tontin osalta 31.12.2018 mennessä ja toisen tontin osalta 31.12.1019 mennessä. Maanvuokrasopimus ensimmäisestä tontista on allekirjoitettu ja kohde valmis.

Master Kodit Oy on hakenut kahdesti jatkoaikaa toista tonttia koskevan maanvuokrasopimuksen allekirjoittamiselle. Viimeisin jatkoaikapyyntö oli vuonna 2020. Kunnanhallitus teki 30.11.2020 päätöksen, jonka mukaan tontin maanvuokrasopimus on allekirjoitettava viimeistään joulukuun 2021 loppuun mennessä.

Sen jälkeen Master Kodit Oy halusi ostaa tontin itselleen omiin nimiinsä ja on halukas tekemään tonttikaupan mahdollisimman nopeasti. Tontille suunniteltu rakennuskohde on lähdössä ennakkomarkkinointiin joulukuussa 2021 ja rakennustyöt aloitetaan huhti-toukokuussa 2022.