Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi linjaus: VR ottaa käyttöön maskipakon – Voimaan myös näihin lähiliikenteen juniin

VR palauttaa maskipakon kaikkiin VR:n omiin juniin. Maskipakko koskee sekä kauko- että lähiliikenteen junia perjantaista 17. joulukuuta lähtien.

VR siirtyy maskisuosituksesta takaisin maskipakkoon. Maskipakko on käytössä myös lähiliikenteessä D-, G-, M-, R-, T- ja Z-junissa.

Helsingin seudun liikenne (HSL) on jo aiemmin kertonut, että se edellyttää maskin käyttöä sen hoitamassa liikenteessä.

– Haluamme lisätä maskipakolla matkustamisen turvallisuutta entisestään. Maskinkäyttö vaihtelee tällä hetkellä voimakkaasti alueittain. Parhaimmillaan jopa 80 prosenttia matkustajista käyttää junissa maskia. VR:n tavoitteena on saada kaikki ne matkustajat, joilla ei ole terveydellistä syytä käyttämään maskia junissa, kertoo tiedotteessa matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Tiedotteen mukaan yhä useampi matkustaja toivoo maskipakon palauttamista juniin. Marraskuun asiakaskyselyssä noin puolet vastaajista toivoi maskipakkoa juniin.

VR lisää junalippujen matkustusehtoihin maskipakon 17. joulukuuta alkaen.

– Täysin kattavaan ja aukottomaan valvontaan emme valitettavasti pääse puuttumisesta huolimatta. Jos maski unohtuu kotiin, voi sen ostaa henkilökunnalta kaukoliikenteen junissa, kertoo Simola.

Terveydelliset syyt voivat olla esteenä maskinkäytölle. Tiedotteen mukaan VR ei vaadi matkustajilta todistusta terveydellisistä esteistä ja esteen toteaminen henkilökunnalle riittää.

Oman seurueen käyttöön varatussa hytissä tai makuuhytissä ei tarvitse käyttää maskia. Maskia on kuitenkin käytettävä junaan noustessa ja junassa liikkuessa.

VR:n maskipakko koskee myös Allegro-junia.

VR:llä on ollut vahva maskisuositus syksystä 2020 lähtien ja maskipakko maaliskuusta lokakuuhun 2021. Junahenkilökunta on käyttänyt maskia syksystä 2020 lähtien kaikissa junissa.