Aleksis Kiven kodissa voi joulun alla käydä katsomassa, mitä räätäliperheen jouluun 150 vuotta sitten kuului. Juhlan kunniaksi tarjoilu oli runsasta ja ruoka parempaa kuin arkena. Ateriaan kuului paistettua lihaa, lipeäkalaa ja kotoista ohrapuuroa. Eikä joulu ollut joulu ellei pöydässä ollut olutta. Joulupöydän komistus oli korkea leipäkeko. Sen alimmainen, suurin leipä oli leivottu uudisviljasta jo syksyllä.
Lattialle levitettiin oljet. Ne eristivät kylmää ja niiden päällä oli mukava oleilla ja leikkiä. Jouluolkiin liittyi vuoden tuloa ja satoa koskevia uskomuksia. Joulun jälkeen oljet levitettiin karjapihaan, jotta talon eläimet pysyisivät terveinä.
Museon pihapiirissä sijaitseva Kekkurin kahvikioski ja museokauppa on avoinna museon aukioloaikoina.
Museossa noudatetaan viranomaisten terveysturvallisuusohjeita: kävijämäärä on rajattu ja voimassa on vahva maskisuositus. Museo on avoinna 18.–19. joulukuuta kello 11–15.