Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Uudenmaan poliisi ohjeistaa: Pidä tyhjäkin koti asutun näköisenä

Asuntomurroilta voi ja kannattaa suojautua. Hyvä keino tähän on pitää koti tyhjänäkin asutun näköisenä, sanotaan Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteessa.

– Joulu ja vuodenvaihde lähestyvät ja moni matkustaa pyhien ajaksi toiselle paikkakunnalle. Nyt on jälleen oikea aika muistuttaa lomalle lähtijöitä asuntomurroilta suojautumisesta, sanoo rikoskomisario Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteessa.

Tiedotteessa muistutetaan myös, että lomasuunnitelmiaan ei kannata etukäteen hehkuttaa sosiaalisen median kanavissa. Sen sijaan lähinaapurien tai ystävien kanssa kannattaa sopia asunnon valvonnasta ja posteista huolehtimisesta lomien aikana.

– Hämärä- ja liikekytkimet pihavaloissa, kunnon lukitus ja tänä päivänä kohtuuhintaiset hälytyslaitteet ovat hyvä ja halpa keino tehdä koti asutun näköiseksi ja näin suojautua mahdollisilta asuntovarkailta, Jämsä opastaa.

– Meillä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella on loppuvuodesta ollut muutamia asuntomurtoja, joista olemme jo aiemmin tiedottaneet. Kaikissa tapauksissa varkaiden matkaan on lähtenyt asukkaiden irtainta omaisuutta, kuten elektroniikkaa, koruja ja käteistä rahaa. Mistään isommasta ilmiöstä ei vielä voida puhua, mutta edellä mainitut suojautumiskeinot kannattaa ottaa käyttöön, niin paluu omaan kotiin pyhien jälkeen on varmasti turvatumpi, hän summaa.