Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote joutui pitämään jättikokouksensa kahdessa osassa: "Edessä haastava talousvuosi" – jäsenkuntien maksuosuudet nousevat

Keusoten neljäs toimintavuosi tulee olemaan taloudellisesti ja toiminnallisesti haastava, toteaa Keusote tiedotteessaan.

Yhtymävaltuusto päätti kuntayhtymän ensi vuoden talousarviosta, joka on tiukka ja tavoitteellinen.

Lisäksi se edellyttää onnistuakseen vaikuttavia muutoksia tuottavuusohjelman kautta.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymässä ovat mukana Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Yhtymävaltuuston mielestä vaikutuksia kuntalaisten hyvinvointiin ja terveyteen ja talouden haasteisiin aiheuttavat erityisesti koronaviruspandemia ja sotepalveluiden tarpeen kasvu.

Jatkuessaan koronapandemia kasvattaa hoito- ja hoivavelkaa.

Kuntayhtymän ensi vuoden talousarvion oman palvelutuotannon maksuosuudet ovat noin 399,9 miljoonaa euroa. Se on noin 6,3 prosenttia suurempi kuin tänä vuonna.

Jäsenkuntien maksuosuuksien kasvu ensi vuodelle on 4,6 prosenttia. Kuntien maksuosuudet ensi vuodelle ovat yhteensä 655,8 miljoona euroa.

Erikoissairaanhoidon maksuosuudet ovat yhteensä 250,3 miljoonaa euroa. Kasvua on noin 2,2 prosenttia.

Kuntayhtymän toimintatuotot ovat 710,1 miljoonaa euroa ja toimintakulut 708,4 miljoonaa euroa.

– Tämän valtuuston kokouksen sisältämä talousarvion käsittely oli kuntayhtymävaltuuston ensimmäinen ja samalla viimeinen ja näin ollen vertailua entiseen ja tulevaan ei voida suorittaa, toteaa yhtymävaltuuston puheenjohtaja Jouni Maijala Keusoten tiedotteessa.

Virkamiesten suorittama esivalmistelu talousarvioon ja tämän kokouksen muihin käsiteltäviin asioihin on ollut mittavaa ja on haastanut päätöksentekijät niin ajankäytöllisesti kuin liitteenä olevan materiaalin osalta.

– Osin tästä johtuen kokous jouduttiin pitämää kahdessa jaksossa, Jouni Maijala kertoo Keusoten tiedotteessa..

– Lisäksi kokouksen pitäminen etäyhteydellä asetti omat rajoituksensa asioiden sujuvalle käsittelylle. Kaikesta huolimatta keskustelu aiheista oli rakentavaa ja sujui hyvässä hengessä. Tästä on hyvä jatkaa työskentelyä.

Keusote korostaa, että kuntayhtymän tavoitteena on turvata asukkaiden sotepalvelujen laatu ja saatavuus alueellisesti.

Samalla halutaan hillitä kustannuksia ja luoda näkymä palvelujen verkostosta tulevalle hyvinvointialueelle.