Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemänsien luokkien oppilasmääriin hieman kasvua

Sivistyslautakunta on päättänyt seitsemännen vuosiluokan enimmäisoppilasmäärän. Oppilasmäärä kasvaa hieman lähes jokaisessa koulussa.

Yleisopetuksen seitsemänsien vuosiluokkien enimmäisoppilasmäärät lukuvuonna 2022–2023 (suluissa lukuvuoden 2021–2022 enimmäisoppilasmäärät):

Isoniitun koulu Klaukkala 120 (119), Mäntysalon koulu Klaukkala 88 (87), Nurmijärven yhteiskoulu Kirkonkylä 165 (143), Seitsemän veljeksen koulu Rajamäki 168 (164) ja Urheilupuiston koulu Klaukkala 130 (132).

Päätös enimmäisoppilasmäärästä sitoo osoitettaessa oppilaille lähikoulu, samoin kuin otettaessa oppilaita toissijaisen haun perusteella. Päätöksen ensisijaisesta oppilaaksiotosta tekee kunkin koulun rehtori aluerehtorin esityksestä ja päätöksen toissijaisesta oppilaaksiotosta kunkin koulun rehtori huoltajien hakemuksesta.

Enimmäisoppilasmäärä voidaan ylittää, jos kuntaan tai kunnan sisällä muuttavalle oppilaalle osoitetaan lähikouluksi kyseinen koulu. Muuttavan oppilaan lähikoulun osoittamisen valmistelee aluerehtori ja päättää kyseisen koulun rehtori.

Enimmäisoppilasmäärä voidaan ylittää myös, jos koulun yleisopetukseen integroidaan erityistä tukea saava oppilas. Toissijaista oppilaaksi ottamista ei tehdä, jos koulun enimmäisoppilasmäärä on täynnä.

Urheilupuiston koulun liikuntapainotteiselle luokalle valittavat oppilaat pienentävät lähtökoulunsa enimmäisoppilasmäärää ja vastaavasti suurentavat Urheilupuiston koulun enimmäisoppilasmäärää.