Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote aloittaa massarokotusviikot – valmistautuu rokottamaan kolmanteen rokotukseen oikeutetut tammikuun loppuun mennessä

Keusote valmistautuu rokottamaan kaikki kolmanteen rokotukseen oikeutetut henkilöt ja 5–11-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat lapset tammikuun loppuun mennessä.

Kolmanteen koronarokotteeseen oikeutettuja on alueella noin 125 000.

THL on suositellut kolmatta koronarokotetta kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille henkilöille. Kolmannen koronarokoteannoksen annosvälejä on päivitetty siten, että voimakkaasti immuunipuutteisille kolmas annos suositellaan, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmatta rokoteannosta voidaan tarjota 4–6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Jotta kaikki kolmanteen koronarokotteeseen oikeutetut voidaan rokottaa mahdollisimman pian, Keusote käynnistää massarokotusviikot tammikuun aikana, 3.1. alkaen. Massarokotuksilla pyritään saavuttamaan mahdollisimman nopeasti suuri rokotekattavuus.

Keusote kertoo, että rokotusten vuoksi normaalia toimintaa joudutaan supistamaan. Massarokottamista varten avataan uusia rokotuspisteitä ja järjestetään ajanvarauksetonta walk in ja drive in -tapahtumia.

Keusote kertoo myös, että sen rokotuspisteillä on tällä hetkellä ruuhkaa.

Rokotukseen voi myös varata ajan osoitteesta koronarokotusaika.fi tai puhelimitse 019 226 0665, maanantaista perjantaihin kello 8–16. Sähköistä ajanvarausta suositellaan ensisijaisena.