Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeriöltä korona-avustuksia nuorisoseuroille – useita myös Nurmijärvelle

Taina Joutsen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut seurantaloille korona-avustuksina yli kaksi miljoonaa euroa. Avustus on tarkoitettu seurantalojen ylläpitokustannusten kattamiseen. Sitä voidaan käyttää rakennusten ylläpidosta aiheutuviin kustannuksiin, joita ovat mm. sähkö-, lämmitys- ja vesimaksut, tietoliikennemaksut, vakuutukset, kiinteistöverot, kiinteistöhuollon maksut ja palkkamenot, välttämättömät huoltokorjaukset sekä mahdolliset muut rakennuksen käyttökunnossa pitämiseen liittyvät menot.

Myös Nurmijärvelle tuli useita avustuksia. Suurimman avustuksen 9 000 euroa sai Röykän-Leppilammen Nuorisoseura ry. Klaukkalan Nuorisoseura ry:lle myönnettiin 7 000 euroa. Lepsämän kyläyhdistys sai 2 200 euron suuruisen summan, Pro Nummenpää ry 1000 euroa ja Perttula-Uotilan Nuorisoseura 700 euroa.

– Seurantalojen merkitys kulttuurin ja kansalaistoiminnan tiloina sekä yhteisöllisyyden rakentajina on suuri. Koronarajoitusten myötä monella yhdistyksellä on ollut vaikeaa selvitä talon pakollisista menoista, kun tiloja ei ole voitu käyttää ja tuloja ei ole saatu. Seurantalojen korona-avustukset kohdistuvat tähän tarpeeseen, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 667. Avustusta myönnettiin 637 hakijalle. Opetus- ja kulttuuriministeriö sai avustushakemuksista lausunnon Suomen Kotiseutuliitolta.

Aiemmin seurantaloille on myönnetty korona-avustuksia joulukuussa 2020 yhteensä 2,3 miljoonaa euroa.