Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote supistaa kiireetöntä hoitoa terveysasemilla väliaikaisesti – helmikuulle asti vain kiireelliset tapaukset pystytään hoitamaan

Kiireetöntä hoitoa supistetaan väliaikaisesti Keusoten terveysasemien lääkärin ja hoitajan vastaanotoilla 27.12.2021–13.2.2022. Terveysasemien vastaanotot ovat ruuhkautuneet koronapandemian kiihtymisen ja lisääntyneen asiakaskysynnän vuoksi.

Vastaanottotoimintaa ruuhkauttaa myös merkittävä henkilöstövaje, jonka vuoksi terveysasemilla pystytään hoitamaan vain kiireelliset asiat, Keusoten tiedotteessa kerrotaan.

Henkilöstövaje puolestaan johtuu nopeutetulla aikataululla annettavista koronatehosterokotteista, henkilöstön rekrytoinnin haasteista sekä Keusoten henkilökunnan sairaspoissaoloista.

– Terveydenhuollon henkilöstön eri infektiotartunnat johtavat pitkiin poissaoloihin niissäkin tapauksissa, joissa tartunta on lieväoireinen.

Helmikuulle asti Keusoten terveysasemilla hoidetaan siis vain kiireellistä hoitoa tarvitsevat asiakkaat, joiden hoito ei voi odottaa. Kiireetöntä hoitoa tarvitsevien asiakkaiden pyydetään olemaan yhteydessä ensisijaisesti sähköisesti omaan hoitovastaavaansa 13.2.2022 jälkeen.

Pandemiatilanteesta johtuen Keusote suosittelee terveysasemille saapumista ainoastaan ottamalla ensin yhteyttä joko omaan hoitovastaavaan osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla keskitettyyn puhelinpalveluun, puhelin 019 226 0505.