Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäellä heti arkena mittavia vesijohtotöitä – vaikutuksia liikenteeseen ja vedenjakeluun

Nurmijärven Veden johtosiirtotyömaalla Kiljavantien ja Keskusraitin risteyksessä tehdään vesijohdon liitostöitä viikolla 52 eli heti joulunpyhien jälkeen. Liitostöiden aiheuttamien kaivutöiden vuoksi liikennettä joudutaan järjestämään uudelleen, kerrotaan Nurmijärven Veden tiedotteessa.

Pääosin liikenne toimii normaalisti, mutta Kiljavantiellä katualue kapenee ja siinä joudutaan hyödyntämään viheralueita autoliikenteelle. Lisäksi Keskusraitilta poistuu työn ajaksi erillinen kääntymiskaista.

Töiden vuoksi vedenjakelu joudutaan keskeyttämään maanantaina 27. joulukuuta klo 9-10 väliseksi ajaksi koesulkemisen vuoksi. Varsinainen asennustyö suoritetaan torstaina 30. joulukuuta 8.30-16, jolloin vedenjakelu on myös keskeytettynä.

Liitostyön aikana torstaina 30. joulukuuta ilman vedenjakelua ovat kiinteistöt Kiljavantie 1 (kirjasto), 2 (Rajakaari) ja 3, Kievarintie 2 (terveysasema), Keskusraitti 1 (yläaste/lukio) ja 2-3, Patruunantie 1 ja 2 (ala-aste), Tykkimäentie 1 (ala-aste) sekä Kuntolanpolku 1 (Rajamäen uimahalli).

Maanantain 27. joulukuuta koesulkeminen vaikuttaa seuraavien kiinteistöjen vedenjakeluun: Kiljavantie 1 (kirjasto), Kievarintie 2 (terveysasema), Keskusraitti 1 (yläaste/lukio) ja 2-3, Patruunantie 1 ja 2 (ala-aste) sekä Tykkimäentie 1 (ala-aste).

Verkoston koesulkemisen vuoksi vedenjakelu joudutaan keskeyttämään maanantaina 27. joulukuuta klo 9-10 väliseksi ajaksi myös Keskusraitin ja Ratakujan risteyksessä. Varsinainen asennustyö tehdään tiistaina 28. joulukuuta klo 8.30-14, jolloin vedenjakelu on myös keskeytettynä.

lman vedenjakelua ovat kiinteistöt Keskusraitti 4, Ratakuja 1, 3-7 ja 9, Rajamäen kirkko (Patruunantie) sekä Patruunantie 9, 11 ja 13.

Vedenjakelu voidaan aloittaa kummassakin kohteessa ilmoitettua aikaisemmin, heti töiden valmistuttua. Nurmijärven Vesi suosittelee varaamaan katkoksen ajaksi talousvettä astioihin.

Osa kiinteistöistä saattaa tiedotteen mukaan turvautua vedenjakelun osalta talousvettä jakaviin, kiinteistöihin liitettäviin paineautoihin ja näin minimoivan vedenjakelun keskeyttämät haitat.

Nurmijärven Vesi on tiedottanut asiakkaitaan postilaatikoihin ja rappukäytäviin jaettavilla tiedotteilla sekä häiriötiedotepalvelun kautta. Häiriötiedotteet voi tilata osoitteesta www.nurmijarvenvesi.fi.

Vedenjakelun palautuessa vedessä saattaa ilmetä ruskehtavaa sameutta, mikä voi johtua putkista irronneesta rautasakasta. Vettä kannattaa tällöin laskea hanoista niin kauan, kunnes vesi on kirkasta ja käyttökelpoista.

Mikäli vedessä on harmaa väri, se voi johtua vedessä olevista pienistä ilmakuplista. Nämä häviävät itsestään astiassa. Paineiden palautuessa saattaa hanoista kuulua pauketta, mikä johtuu putkistoon joutuneesta ilmasta.