Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esa Sammaliselle Vuoden alkiolainen teko 2021 -palkinto – pitänyt yhdeksän vuotta "olohuonetta" Klaukkalan torilla

Nurmijärven Keskusta antoi Vuoden alkiolainen teko 2021 -palkinnon Klaukkalan torikahvion yrittäjälle Esa Sammaliselle, kerrotaan Nurmijärven Keskustan tiedotteessa.

Palkinnon perustelujen mukaan Klaukkalan torikahvio on tarjonnut jo yhdeksän vuoden ajan aidon matalan kynnyksen kohtaamispaikan ympäri vuoden. Samalla se on elävöittänyt Klaukkalan toria. Monelle vakiokävijälle torikahvio on olohuone, johon tullaan vaihtamaan kuulumisia.

– Tämä ei ole bisnestä, vaan sosiaalista toimintaa. Tulen aamuisin torille kello 5.40 ja kahvi on valmiina 6.10. Olen laskenut, että kahvioni on avoinna 252 päivänä vuodessa, Esa Sammalinen sanoo tiedotteessa.

Lomaa hän pitää vain silloin, kun käy kalareissulla. Myös kovilla pakkasilla paikka on kiinni.

Sammalinen luettelee aamun ensimmäiset asiakkaat: ensin tulevat töihin menijät, ja sitten rautakaupasta palaavat rakentajat ja sähkömiehet. Heidän jälkeensä on hetken suvanto kunnes eläkeläiset saapuvat. Päivittäiset vakiopuheenaiheet kahvikupin ääressä käsittelevät usein urheilua, säätä ja sairauksia.

Kahvilatuotteiden lisäksi toriteltalla myydään esimerkiksi juureksia, keittoruokaa, makkaraa sekä sesonkituotteita, kuten kotitekoisia kakkuja, joulukuusia ja ovikransseja.

Telttakahvio on tuhottu kaksi kertaa, viimeksi viime syksynä. Silloin uuden katoksen ja runkorakenteiden hankkimiseksi sosiaalisessa mediassa käynnistyi spontaani keräys, jotta torikahvion toiminta saataisiin jatkumaan.