Ennätysmäärä uusia koronatartuntoja – Keusote aloittaa massarokotukset kaikissa kunnissa

Koronatartuntoja on nyt Keusoten alueella ennätysmäärä, ja Keusote varautuu järjestämään massarokottamista 3.1.2022 alkaen. Rokotuspisteitä laajennetaan kaikkiin kuntiin ja drive in -tapahtumia valmistellaan. Lisäksi valmistellaan virka-apupyyntöä puolustusvoimille.

Koronatartuntojen määrä jatkuu edelleen kiihtyvästi. Keusoten alueen ilmaantuvuus on 718 tapausta 100 000 asukasta kohden 14 vuorokaudessa.

– Tartunnoista suurin osa on s-geeninegatiivisia, joka viittaa omikron-variantin mahdollisuuteen. Tartuntatapausten kiihtyvä kasvu ja omikronin ilmaantuminen osuvat ajallisesti yhteen, tiedottaa Keusote.

Viikolla 51 koronatartuntoja todettiin 847 kappaletta, joka on huomattavasti enemmän kuin edeltävällä viikolla (590). Koronatartunnat ovat kasvaneet merkittävästi kaikissa kunnissa viime viikkoon verrattuna.

Tartuntoja on todettu Nurmijärvellä 195 (161), Hyvinkäällä 193 (138), Tuusulassa 178 (115), Mäntsälässä 60 (58), Järvenpäässä 198 (103) ja Pornaisissa 23 (15).

Suurin ilmaantuvuus on Nurmijärvellä, joka on 815 tapausta 100 000 asukasta kohden kahdessa viikossa. Ilmaantuvuusluku on suhteutettu asukastieheyteen.

Rokotuspisteitä perustetaan laajasti kaikkiin kuntiin.

Tartuntamäärien nousu näkyy myös laitosaltistumisissa, joita viime viikolla on tullut jonkin verran lisää. Koronan torjuntatoimia on tehostettu laitoksissa. Tartunnoista yli puolet on 20 –59-vuotiailla. Ikäryhmistä tartuntoja on todettu eniten 10–19-vuotiaiden ikäryhmässä ja seuraavaksi eniten 40–49-vuotiailla.

HUS:n erikoissairaanhoidon koronapotilaiden määrä on noussut ja hoidettavana on ollut vajaa 90 potilasta, joista noin joka neljäs on ollut tehohoidossa. Järvenpään Justin koronaosastolla on hoidossa yli 10 koronapotilasta, aiemmin potilaiden määrä on vaihdellut nollasta viiteen.

– Tartuntamäärien kasvu on heikentänyt koronatestiin pääsyä. Aikoja ei ole saatavissa samalle päivälle, Keusotesta kerrotaan.

Tartunnanjäljityksen viive on 0–15 vuorokautta. Tartunnanjäljityksessä hoidetaan vuorokauden kuluessa puhelimitse yli 65-vuotiaat henkilöt, sote-työntekijät ja pitkäaikaishoidon asukkaat sekä mahdolliset tartuntaryvästymät.

Kaikkia tartunnan saaneita ohjeistetaan massatekstiviestein. Omikronepäilyissä perheenjäsenet jäävät karanteeniin ellei henkilöllä ole kolmea koronarokotusta. Päiväkoti-ikäisten kohdalla tarkistetaan, onko lapsi ollut tartuttavuusaikana hoidossa, ja tiedotetaan ryhmää.

Kolmas koronarokote tarjotaan 125 000 keskiuusmaalaiselle tammikuun loppuun mennessä

Keusote valmistautuu THL:n uuden koronarokotesuosituksen mukaisesti rokottamaan kaikki kolmanteen rokotteeseen oikeutetut henkilöt ja 5–11-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat lapset tammikuun loppuun mennessä.

Massarokotusviikot järjestetään 3.– 23.1. Rokotusviikkoja varten on avattu uusia rokotusaikoja sähköiseen ajanvarausjärjestelmään. Rokotuspisteitä laajennetaan kaikkiin kuntiin ja drive in -tapahtumia valmistellaan. Lisäksi valmistellaan virka-apupyyntöä puolustusvoimille.

Laajan rokottamistoiminnan vuoksi, Keusote joutuu siirtämään laajasti lääkäreitä, hammaslääkäreitä, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia, lähihoitajia ja hallinnon henkilökuntaa rokotustehtäviin. Rokotuksiin osallistuu myös vapaaehtoisia, eläkeläisiä, järjestötoimijoita ja ostopalveluhenkilöstöä.

Rokotukset supistavat toimintaa lääkärissä, suun terveydenhuollossa ja kouluterveydenhuollossa. Jo varattuja aikoja tullaan siirtämään, tämän vuoksi asiakkaan ei tarvitse ottaa Keusoteen yhteyttä.

Rokotuspisteitä perustetaan laajasti kaikkiin kuntiin. Keusoten asukas voi varata rokotusajan haluamaansa rokotuspisteeseen Keusoten alueella, myös oman kotikuntansa ulkopuolella. Aika rokotukseen varataan koronarokotusaika.fi -palvelusta tai puhelimitse 019 226 0665 maanantaista perjantaihin 8–16.

Keusote järjestää myös koronarokotuksia ilman ajanvarausta walk in -rokotuspisteillä. Ajanvaraukseton rokotustoiminta on avoinna kaikissa pisteissä 3.1. alkaen arkisin kello 8.30–15. Rokotuksia annetaan muun muassa Kauppakeskus Willassa, Järvenpää-talolla ja Hyrylän ostoskeskuksessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut