Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on erottanut Klaukkalan paikallisyhdistyksen – "On kieltäydytty yhteistyöstä"

Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) on erottanut Klaukkalan paikallisyhdistyksen MLL:n jäsenyydestä.

– Tämä on tosi poikkeuksellista ja MLL:n historiassakin ainutlaatuista. Ensimmäinen ja toivottavasti myös viimeinen kerta, jossa tällaiseen ratkaisuun tarvitsee mennä, toteaa MLL:n vapaaehtoistoiminnan johtaja Tapani Tulkki.

Erottamisessa on hänen mukaansa kyse usean vuoden ajan esiintyneistä ongelmista. Esimerkiksi perheiltä, joiden lapset ovat osallistuneet järjestettyyn toimintaan, on tullut paljon valituksia.

– Niitä on tullut muun muassa toiminnan turvallisuudesta.

Klaukkalan yhdistys ei ole myöskään, toistuvista kehotuksista huolimatta, toimittanut pitkään aikaan tilinpäätöksiä, toimintakertomuksia ja muita vastaavia yhdistystoimintaan kuuluvia asioita.

– Ylipäänsä on kieltäydytty yhteistyöstä ja halua toimia yhteisten pelisääntöjen mukaan ei ole ollut.

Miksi yhdistyksen hallitus ei ole yrittänyt korjata asiaa?

– Se on hyvä kysymys. Koska me emme ole saaneet dokumentaatiota, niin meillä ei ole tietoa ketä siellä on toiminnassa mukana. Yhdistysrekisteriin ei ole vuosikausiin päivitetty tietoja.

– On siis ollut epäselvää missä määrin yhdistys toimii sääntöjen mukaisesti. Kutsutaanko jäsenet vuosikokoukseen ja valitaanko hallitus asianmukaisesti, kokoontuuko hallitus, dokumentoiko hallitus päätöksenteon? Näihin emme ole päässet kiinni.

– Missään nimessä emme voi väittää mitään, mutta tämä johdattelee helposti ajatuksen siihen, että onko yhdistys tosiasiallisesti olemassa? Toki se on juridisesti, koska on yhä yhdistysrekisterissä, mutta liitolle ei ole päivitetty tietoja vuosiin ja yhdistysrekisterissä olevat tiedot ovat todella vanhoja.

– Tämä on poikkeuslaatuinen, surullinen ja valitettava tilanne, mutta ei tilannetta voi salliakaan, koska yhdistys kantaa meidän nimeämme.

Klaukkalan paikallisyhdistyksen jäsenmäärästä ei ole tietoa, mutta Tapani Tulkki arvelee heitä olevan muutamia kymmeniä.

Klaukkalan yhdistys erotettiin liitosta jo toukokuussa, mutta monelle jäsenelle asia valkeni ilmeisesti vasta joulukuussa, kun liitosta tuli tieto, että jäsenyys MLL:ssä on päättynyt yhdistyksen erottamisen takia.

Nurmijärvellä on kaksi MLL:n paikallisyhdistystä. Rajamäen yhdistyksellä on toimintaa, mutta Nurmijärven yhdistyksen toiminta on uinuvaa. Sen herättäminen voisi Tapani Tulkin mukaan olla vaivattominta, jos klaukkalalaisilla on halua jatkaa toiminta. Jos Klaukkalan nykyinen yhdistys halutaan saada uudestaan raiteille, on Tulkin mukaan mm. valittava hallitus ja osoitettava, että kyse ei ole samasta toiminnasta.

– Toinen vaihtoehto on perustaa uusi yhdistys suurin piirtein samalla nimellä.