Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulukorttikeräys kosketti ikääntyneitä ja kortintekijöitä – “Voi kun tietäisin sinun nimesi”

Valtakunnallinen Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi peräti 110 000 joulukorttia kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille. Monelle ikäihmiselle joulutervehdys oli ainoa laatuaan.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 8.–7. joulukuuta jo yhdeksättä kertaa. Korttikeräykseen osallistui 113 paikkakuntaa etelän Inkoosta pohjoisen Utsjoelle. Nurmijärvellä kerättiin 882 joulukorttia ikääntyneille.

Kampanja järjestettiin toista kertaa maanlaajuisesti. Tavoitteena oli kerätä 90 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä – etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Muutamille paikkakunnille kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin sekä terveyskeskusten vuodeosastoille.

Vaikka kortti kulkeutui tuntemattomalta tuntemattomalle, joulutervehdyksiä tehtiin tunteella ja henkilökohtaisesti. “Voi kun tietäisin sinun nimesi”, luki erään pienen lapsen tekemässä joulukortissa. Kortti on koskettanut syvästi myös saajiaan ja moni ikääntynyt on asettanut kortin näkyvälle paikalle.

Kampanjan suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui myös puolisonsa Jenni Haukion kanssa korttikeräykseen.