Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä kaikkea Nurmijärvellä tapahtui 2021? – Katso lista vuoden luetuimmista jutuista ja kunnan tapahtumista vuoden varrelta

Vuosi 2021: Nurmijärvellä tapahtui kuluvan vuoden aikana hyviäkin asioita.

Tammikuussa kuntalaisia askarrutti monoliitin mysteeri. Monoliitti ilmestyi Kirkkotien ja Järventaustantien risteykseen loppiaisen vastaisena yönä. 10. tammikuuta monoliitti bongattiin Kirkkotien ja Marjatien risteyksestä, kunnes se katosi sieltäkin. Suomessa havaitut monoliitit ovat hävinneet löytöpaikoiltaan yleensä noin viikon kuluessa.

Helmikuussa oli mahdollisuus esittää mielipiteitään Klaukkalan uudelta kehätieltä Klaukkalan suuntaan tulevasta tieyhteydestä, kun kunta asetti Luhtajoentie-Havumäentie -tieyhteyden asemaakaavamuutoksen ja Luhtajoentien välin Luhtajoen eritasoliittymä-Havumäentie ja Havumäentien jatkeen katusuunnitelmaehdotuksen nähtäville.

Maaliskuussa juhlittiin 100-vuotiaan Eila Moijasen syntymäpäiviä, vaikka juhlat jäivätkin hyvin pienimuotoisiksi koronan takia. Sodassa lottana toiminut Moijanen on ehtinyt nähdä ja kokea hurjasti elämänsä aikana. Pitkän iän salaisuutena Moijanen pitää ulkoilmaa ja siellä liikkumista.

Huhtikuussa Suomen Ratsastajainliitto palkitsi nurmijärveläisen Gerda-Eerika Viinasen Vuoden ratsastajanuori -palkinnolla. Palkitsemisperusteissa kerrotaan muun muassa, että hän on esimerkillinen, kaikkia kannustava ja monen pikkuratsastajan innoittaja.

Toukokuussa pääkirjaston remontin lähestyessä rakennuksessa tehtiin poistomyyntiä osalle kirjoista, osa siirrettiin jemmaan odottamaan uudistettua kirjastoa ja osa päätyi väliaikaistiloihin.

– On hienoa, että meillä on mahdollisuus tarjota kuntalaisille kirjastopalveluita myös saneerauksen ajan, sanoi kirjastonjohtaja Anu Sorvali.

Pitkän iän salaisuutena on ulkoilma ja siellä liikkuminen.

Eila Moijanen, 100 vuotta

Kesäkuu oli vaalikuukausi, jolloin kuntavaalit saatiin purkkiin. 51-paikkaiseen kunnanvaltuustoon ylsi 33 nykyvaltuutettua ja 18 uutta valtuutettua.

Heinäkuussa kunnan monet kolkat täyttyivät roskista, joita roskajuoksijanakin tunnettu Kaisu Paulanto keräsi. Muovipussi kulkee mukana lähes poikkeuksetta, sillä Paulanto ei siedä roskia luonnossa. Hän muistuttaa, että kevyet maskit leviävät helposti tuulen mukana, jos niitä ei laita kunnolla roskikseen.

Elokuussa Buddharama-temppeli valmistautui uudisrakennuksen avajaisiin. Phramaha Nuanin mukaan Euroopassa tarvitaan thaimaalaisia buddhatemppeleitä, jotta tänne muuttaneet thaimaalaiset voisivat kokea mielenrauhaa ja tuntisivat olonsa kotoisaksi.

Syyskuun aikana maailma avautui hieman ja näytti hetken aikaa valoisalta. Syksyn aikana myös Rajamäen kyläpäivää päästiin viettämään vuoden tauon jälkeen.

Lokakuussa juhlittiin perinteisesti oman kylän poikaa Aleksis Kiveä. Klaukkalan Monikkosalissa kuultiin pitkästä aikaa elävää musiikkia, kun Aleksis Kiven päivän juhlan pääesiintyjä Olavi Uusivirta Duo esiintyi nurmijärveläisyleisölle.

Marraskuussa kuntalaiset pääsivät ihastelemaan Tianna Sieväsen vuonna 1968 valmistunutta tiilitaloa, joka pääsi mukaan Suomen kaunein koti -ohjelmaan. Sieväsen Rajamäellä sijaitseva koti ei päässyt kymmenen finalistin joukkoon, mutta se ei häntä harmita.

Joulukuu toi mukanaan uutta teknologiaa Kino Juhaan, johon hankittiin kuun alussa uusi 4k laser -elokuvatykki. Uusi laite vihittiin käyttöön samalla, kun koko elokuvateatterin henkilökunta katsoi yhdessä uutuuselokuvan Ghostbusters.