Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jouluviikolla Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät perheväkivalta, murrot ja rattijuopumustapaukset

Itä-Uudenmaan poliisin tehtävämäärien kokonaismäärän lasku ei näkynyt kotitehtävien määrässä, joihin tuli lisäystä edelliseltä viikolta muun muassa erilaisten perheväkivaltatehtävien vuoksi. Yhteensä poliisitehtäviä hoidettiin viime viikolla noin 1 500. Rattijuopumustapauksia tavattiin myös enemmän kuin edellisellä viikolla, yhteensä 38 tapausta.

Kiireisin aika poliisitehtävien osalta lukumääräisesti mitattuna oli jouluaaton vastaisesta yöstä sunnuntai-iltapäivään, jonka aikana Itä-Uudenmaan poliisille oli yhteensä 650 tehtävää.

Viime viikolla huomiota keräsi erityisesti noin 80-vuotiaan vanhuksen etsintä Mäntsälän taajamasta, jossa vanhuksen lopulta löysi poliisin koirapartio, poliisikoira Kessu etunenässä. Tehtävään osallistui haastavassa pakkaskelissä useita poliisipartioita ja muita viranomaisia.

– Haluan hälytystehtävien hoidosta nostaa esiin erityisesti sen, että poliisitehtävien hoito on aina yhteistyötä, johon osallistuu usein monia poliisipartioita jollakin tavalla. Joku johtaa toimintaa, toinen suorittaa etsintää, kolmas kirjaa tapahtumia ylös tai eristää tapahtumapaikkaa tutkintaa varten. Hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa tehtävillä tehdään myös paljon yhteistyötä, toteaa komisario Kimmo Klemetti.

– Hienoja onnistumisia kaiken kaikkiaan ja haluan muistuttaa, että jokainen yksittäinen poliisi on tärkeä osa isompaa kokonaisuutta. Monet tehtävien osa-alueet eivät näy ulospäin onnistumisten hetkellä, mutta yhteistyö on kaikessa taustalla, jatkaa Klemetti.

Keravalla anastettiin työmaahallista työkaluja reilun kahdenkymmenentuhannen euron arvosta. Tapauksesta epäillyt otettiin kiinni ja kuulustelun jälkeen heidät vapautettiin.

Tuusulasta anastettiin konttiin murtautumalla ilotulitteita noin 17 000 euron edestä.

– Tekijää ei ole vielä saatu kiinni, mutta alueella oli hyvät valvontakamerat ja tapahtumien kulku rikospaikalla on poliisille hyvin tiedossa, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.