Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaleista ristiriitaiset tunteet – "En usko, että uudella järjestelmällä saadaan säästöjä"

Kysely: Kysyimme Rajamäellä, mitä siellä ajatellaan aluevaaleista.

Kiinnostavatko aluevaalit nurmijärveläisiä? Nurmijärven Uutiset kävi kyselemässä Rajamäellä, mitä siellä ihmiset ajattelevat vaaleista ja ylipäänsä niiden tarpeellisuudesta.

Rajamäkeläinen Jouni Leidenius, 56, sanoo aluevaalien olevan yksi kulukohta lisää.

– En usko, että uudella järjestelmällä, kuten Keusotella, saadaan säästöjä. Kuluja perheille taas saadaan. Joudutaan turvautumaan yksityiselle puolelle.

Leidenius tietää, että kun Keusote tuli, kaikki puheterapeutit lähtivät Nurmijärveltä.

– Jos kuusi puheterapeuttia irtisanoutuu, niin kyllä se jotakin tarkoittaa. Nyt ei ole yhtäkään. Voit arvata, miten arvostan sitä.

Leidenius näkee positiivistakin. Kuntarajat hälvenevät rajavyöhykkeillä, joissa palvelut ovat toisella puolella. Esimerkiksi Herunen–Hyvinkää-alueen välinen liikkuminen helpottuu.

Kun edes tietäisi, mihin ne vaikuttavat.

Tapio Partti

– Mutta siihen se positiivinen jääkin. Periaatteessa vaalit eivät kiinnosta. Toki tiedän, mistä vaaleissa päätetään, ja mihin se vaikuttaa, Leidenius sanoo.

Heruslainen Ullamaija Nenonen, 60, toteaa aluevaalien olevan ”hirveän tärkeät”.

– Niissä tullaan päättämään aika paljon meidän kuntalaisten asioista. On tärkeää, keitä sinne valitaan. Että päättäjät olisivat ajan tasalla asioista.

Nenonen pohtii, että rajat eivät ole hänelle täysin selkeät, mutta joka tapauksessa sosiaali- ja terveysasioista päätetään. Vaalit vaikuttavat kuntalaisten arkeen: miten saadaan palvelut jatkossa, miten ne tuotetaan ja miten tehdään priorisointipäätöksiä.

Aluevaalit kiinnostavat Nenosta.

– Mutta mielestäni toistaiseksi on kampanjoitu hämmentävän vähän.

– Tuntuu, että tämä aika on niin koronalle pyhitettyä, että kaikki muu uutisointi on toisarvoista. Tällaiset isot ja tärkeät asiat jäävät liian pienelle huomiolle. Tietoa pitäisi olla, ja sitä pitäisi jakaa enemmän. Sitä kautta kiinnostus varmasti kasvaisi.

Heruslainen Tapio Partti, 73, myöntää, ettei ole vielä perehtynyt tarpeeksi aluevaaleihin.

– Kun edes tietäisi, mihin ne vaikuttavat. Kyllä ne kunnan asioihin vaikuttavat. Toisaalta olen aika uusi nurmijärveläinen.

Partti toteaa, että kyllä asioista uutisoidaan, mutta hän ei tietoisesti seuraa uutisvirtaa kuin jonkin verran.

– Se on sitä sellaista politikointia. Jokaisella on vähän oma mielipiteensä. Eihän siihen voi vaikuttaa oikein millään tavalla. Paitsi tietysti äänestämällä.

Partti kertoo, että on Keusoten osalta manannut pitkään yli 70-vuotiaiden rokottamistahtia.

– Yli 70-vuotiaiden rokotukset ovat olleet Nurmijärvellä todella myöhässä. Olen riskiryhmässä, mutta sain silti vasta kesäkuun lopussa toisen rokotuksen.