Kunta kaipaa täydennystä vaalilautakuntien jäsenistöön – yhteydenotot 11.1. mennessä

Nurmijärven kunta tarvitsee täydennystä vaalilautakuntien jäsenistöön, ja hakee Nurmijärvellä kirjoilla olevia, 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä varsinaiseen aluevaalipäivään liittyviin tehtäviin.

Kunnanhallitus tekee päätöksen ehdotetuista vaalilautakunnan jäsenistä. Tehtävä edellyttää kunnan järjestämään perehdytykseen osallistumista ja huolellista perehtymistä vaalilainsäädännön vaatimuksiin.

Kunta pyrkii huolehtimaan äänestysten turvallisesta järjestämisestä oikeusministeriön ja THL:n ohjeistuksen mukaisesti äänestäjien jonoja porrastamalla, tilojen väljyydestä ja kulkureiteistä huolehtimalla, käsidesipistein ja pisarasuojin. Myös maskit ovat käytössä ja niitä varataan äänestyspaikoille.

Vaalitoimitsijaksi voidaan määrätä tehtävään kykenevä 18 vuotta täyttänyt henkilö. Vaaleissa ehdokkaana oleva henkilö ei saa toimia vaalilautakunnan jäsenenä eikä varajäsenenä.

Kunta kouluttaa vaalitoimitsijat tehtävään, josta maksetaan 12 euroa tunnilta. Koulutukset järjestetään Teams-yhteydellä.

Aluevaalien ennakkoäänestys järjestetään 12.–18.1.2022 välisenä aikana. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Tehtävästä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä 11.1.2022 mennessä kunnanlakimies Sari Forsströmiin, sähköpostitse sari.forsstrom@nurmijarvi.fi tai soita 040 317 2015.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut