Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote päivitti suosituksiaan – esikoululaisille ja sitä vanhemmille vahva maskisuositus

Keusote on päättänyt 5. tammikuuta uusista koronasuosituksista tämänhetkisessä koronatilanteessa. Uudet suositukset astuvat voimaan välittömästi, ja ovat voimassa toistaiseksi, kerrotaan Keusoten tiedotteessa.

Keusote antaa vahvan maskisuosituksen esikoululaisille ja tätä vanhemmille. Suositus koskee sekä rokottamattomia että rokotettuja henkilöitä.

Maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä ja koulukuljetuksissa, julkisissa sisätiloissa, työpaikoilla, esikouluissa, ala- ja yläkouluissa sekä oppilaitoksissa. Sitä suositellaan myös yleisötilaisuuksissa ja ulkotiloissa tapahtuvissa, ruuhkaisissa kokoontumisissa.

Suositus koronatestiin hakeutuvalle ja tulosta odottavalle: maskia on syytä käyttää aina matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Opetuksen ja koulutuksen järjestäjät vastaavat opiskeluympäristön turvallisuudesta ja voivat antaa omia tiloja koskevia maskisuosituksia.

Keusote suosittaa työnantajia velvoittamaan varhaiskasvatuksen, koulujen ja oppilaitosten työntekijöitä käyttämään maskeja sisätiloissa sekä tarjoamaan työntekijöille sekä venttiilittömiä FFP2 -tai FFP3-tason hengityksensuojaimia että kirurgisia suu-nenäsuojia.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan henkilöstö jatkaa edelleen maskien käyttöä, kuten työnantajat ovat aiemmin ohjeistaneet.