Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona ruuhkauttaa Hyvinkään sairaalan päivystystä ja Keusoten vastaanottoja – Katso tästä, miten kannattaa toimia

Koronaviruspandemian kiihtyminen on tuonut Hyvinkään sairaalan yhteispäivystykseen ja Keusoten kiirevastaanotoille ennätyksellisen määrän potilaita.

Vain pieni osa koronapotilaista tarvitsee sairaalan ja Keusoten tiedotteen mukaan sairaalahoitoa, sillä vallitseva virusvariantti ei näytä aiheuttavan vakavaa tautia etenkään rokotetuille henkilöille.

Terveydenhuollon henkilökunnassa on yhä enemmän sairastuneita koronan tarttuessa kiihtyvällä tahdilla. Äkillisiä poissaoloja on paljon, ja töissä olevat joutuvat tiedotteen mukaan toimimaan suuren paineen alla.

Sairaalan yhteispäivystyksessä tilannetta hankaloittaa myös parhaillaan käynnissä oleva remontti.

Ruuhkien ja pitkien odotusaikojen välttämiseksi sekä voidakseen tarjota kaikille potilaille oikea-aikaista hoitoa oikeassa paikassa sairaala ja Keusote antavat seuraavat ohjeet:

1 Lievissä oireissa oireenmukainen hoito kotona.

2 Pitkittyneissä oireissa yhteys Keusoteen.

3 Infektio-oireissa yhteys netin kautta www.keusote.fi/korona.

Koronahoitopuhelin 019 226 0099 vastaa päivittäin klo 8–16.

4 Muissa pitkittyneissä oireissa yhteys omaan hoitovastaavaan arkisin klo 8–15 tai keskitettyyn puhelinpalveluun 019 226 0505, joka palvelee päivittäin klo 8–20.

5 Vaikeissa oireissa yhteys Hyvinkään sairaalan yhteispäivystykseen 116117. Numeroon tulee soittaa ennen lähtöä tilanteen arvioimiseksi ja saapumisen ohjeistamiseksi.

6 Hätätilanteissa soitto numeroon 112.