Ilmoittautuminen kotiäänestykseen päättymässä – viimeinen päivä 11.1.

Ilmoittautumisaika kotiäänestykseen päättyy tiistaina 11.1. kello 16. Lisätietoa asiasta on saatavissa kunnan verkkosivuilta nurmijarvi.fi/aluevaalit 2022.

Kotiäänestykseen voi ilmoittautua soittamalla keskusvaalilautakunnan sihteeri Sari Forsströmille, puh. 040 3172015 tai Outi Kylväjälle, puh. 040 3172009.

Kotiäänestys on tarkoitettu Nurmijärven äänestysoikeusrekisteriin merkityille äänioikeutetuille, joiden kyky liikkua ja toimia on siinä määrin rajoittunut, etteivät he pääse äänestys- eikä yleiseen ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia.

Äänestäjän puolesta ilmoituksen voi tehdä myös hänen valitsemansa henkilö.

Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös kotiäänestäjän kanssa samassa taloudessa asuva omaishoidon tuesta annetussa laissa (937/2005) tarkoitettu omaishoitaja. Omaishoitajan äänestämisestä on ilmoitettava kunnan keskusvaalilautakunnalle samalla kun ilmoittautuminen kotiäänestykseen tehdään.

Kotiäänestys toimitetaan jonakin ennakkoäänestysjaksoon (12.-18.1.2022) sattuvana päivänä kello 9:n ja 20:n välisenä aikana. Kotiäänestykseen ilmoittautuneelle ilmoitetaan ajankohta, jolloin vaalitoimitsijat saapuvat hänen luokseen. Terveysturvallisen kotiäänestyksen toimittamiseksi toivotaan äänestäjän käyttävän maskia. Omaa kynää voi myös käyttää.

Vaalitoimitsijat toimittavat kotiäänestyksen THL:n ja oikeusministeriön antamien ohjeiden mukaisesti.

Tartuntatautilääkärin määräämässä eristyksessä olevat voivat äänestää kotiäänestyksessä, jos kotiäänestys voidaan toteuttaa terveysturvallisesti, esimerkiksi äänestäjän kodin pihassa. Eristyksessä olevan henkilön äänestys pihalla on mahdollista siinä tapauksessa, että henkilön siirtyminen pihalle ja takaisin voi tapahtua ilman lähikontakteja muihin ihmisiin (ei sisätilassa samaan aikaan muiden henkilöiden kanssa), hän ei oireile näkyvästi ja suojautuu asianmukaisesti kasvomaskilla.

Pihalla täytyy olla mahdollisuus suorittaa äänestys ilman kontakteja muihin ihmisiin ja kontakti vaalivirkailijoihin tapahtuu hallitusti ja turvallisesti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut