Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esiopetus ja koulut käynnistyvät Nurmijärvellä lähiopetuksena maanantaina

Esiopetus ja koulutyö alkavat Nurmijärvellä lähiopetuksena maanantaina 10.1.2022, tiedottaa Nurmijärven kunta. Mikäli tähän tulee muutoksia, kunta tiedottaa asiasta viikonlopun aikana.

Kaikilla koululaisilla ja niillä esiopetuksessa olevilla lapsilla, joiden esikouluryhmä on koulun yhteydessä tai osana alkuluokkaa, astuu voimaan maskisuositus maanantaista 10.1.2022 alkaen.

Nurmijärven kunta on julkaissut toimintaohjeet huoltajille, joiden lapsi on saanut positiivisen koronatuloksen.

Mikäli lapsi on saanut testistä positiivisen tuloksen (kotitesti sekä virallinen koronatesti), tulee tuloksesta ilmoittaa mahdollisimman pian lapsen päiväkodin johtajalle, luokanopettajalle/luokanvalvojalle ja koulun rehtorille. Nurmijärven lukion opiskelijat ilmoittavat tuloksesta ryhmänohjaajalle ja rehtorille. Lukio tiedottaa toimintaohjeistaan tarkemmin Wilman välityksellä.

Jos lapsi on saanut positiivisen tuloksen kotitestistä (antigeenipikatesti), tulee hänen toistaiseksi voimassa olevan ohjeistuksen mukaisesti välttää vapaaehtoisesti kontakteja kodin ulkopuolisiin ihmisiin 10 vuorokauden ajan ja toimia siten kuin virallisessa eristyksessä. Aika lasketaan oireiden alusta.

Kunta muistuttaa, että vaikka koronatesti olisi negatiivinen, ei sairaana tule mennä kouluun tai päiväkotiin.

Koronarokotuksen saamiseen on nyt runsaasti mahdollisuuksia ajanvarauksella ja walk in -palveluna. Viikolla 1 ja 2 järjestetään 5–11-vuotiaiden lasten walk in -rokotusta. Rokotukseen voi tulla ilman ajanvarausta riippumatta Keusoten asuinkunnasta. Valk in -rokotuksia on Hyvinkään Hyriassa (Tallimiehenkatu 5) sunnuntaina 9.1. kello 9.00–15.00 ja 15.–16.1. kello 8.30–15.30.