Kunta julkaisi päivitetyt koronaohjeet Nurmijärven huoltajille – katso tästä miten toimia, jos lapsesi sairastuu

Nurmijärven kunta on julkaissut päivitetyt toimintaohjeet huoltajille, joiden lapsi on saanut positiivisen koronatuloksen. Ohjeet korvaavat aiemmin perjantai-iltana julkaistut toimintaohjeet.

Mikäli lapsi saa koronatestistä positiivisen tuloksen (kotitesti tai virallinen koronatesti), tuloksesta tulee ilmoittaa mahdollisimman pian lapsen päiväkodin johtajalle, luokanopettajalle/luokanvalvojalle ja koulun rehtorille. Mikäli lapsi on koululaisten iltapäivätoiminnassa, tartunnasta tulee ilmoittaa myös iltapäiväkerhon ohjaajalle.

Lapsen tulee jäädä oireiden alkaessa heti kotiin sairastamaan 5 vuorokaudeksi oireiden alusta lukien.

Jos lapsi on saanut positiivisen tuloksen kotitestistä (antigeenipikatesti), tulee hänen jäädä sairastamaan kotiin 5 vuorokauden ajaksi ja välttää kontakteja kodin ulkopuolisiin ihmisiin. Aika lasketaan oireiden alusta.

Testivarmennetun koronatartunnan saanutta kehotetaan kertomaan oma-aloitteisesti tartunnastaan niille, joiden kanssa on ollut yhdessä lähekkäin vapaa-ajallaan oireita edeltävän 2 vuorokauden aikana ja mahdollisesti jo oireiden alettua. Heille voi myös suositella 5 vuorokauden omaehtoista karanteenia.

Jos perheessä on koronatartunta, eikä lapsi ole vastikään sairastanut koronaa (joulukuun 2021 aikana tai sen jälkeen) eikä lapsella ole melko tuoretta koronarokotuksen tehosteannosta (2 kk) suositellaan omaehtoista kotikaranteenia (5 vrk) ja toistettua kotitestausta. Jos lapsi saa oireita, tai kotitestissä todetaan koronatartunta, lapsen tulee jäädä sairastamaan kotiin 5 vuorokauden ajaksi oireiden alusta.

Jos lapsi on sairastunut, mutta koronatesti on negatiivinen, tulee silloinkin muistaa, että sairaana ei saa tulla päiväkotiin tai kouluun.

Mikäli lapsi sairastuu ja hänelle tulee jokin seuraavista oireista, tulee lääkäriin hakeutua mahdollisimman pian: hengitysvaikeuksia, iho on sinertävä tai harmaa, lapsi ei juo tarpeeksi, lapsi oksentaa voimakkaasti tai jatkuvasti, lapsi ei herää tai reagoi mihinkään, lapsi on niin ärtyisä, ettei halua olla sylissä, oireet häviävät, mutta palaavat sitten kuumeen ja pahemman yskän kera.

Lue tarkemmin Keusoten koronarokotuksista TÄÄLTÄ

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut