Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten massarokotusten viikon saldo Keski-Uudellamaalla: pisteissä rokotettu jo yli 28 000 kansalaista – sujuvuudesta kiitosta: "Tänään otettu ja ilman jonotuksia"

– Kiitos Jäke kolmannesta koronarokotteesta. Tänään otettu ja ilman jonotuksia.

Näin Tarja Vartiainen kuvasi kokemustaan walk-in-pisteellä. Hän jakoi viestinsä Järvenpää-ryhmässä Facebookissa.

Keusoten massarokotukset ovat sujuneetkin erittäin hyvin Keski-Uudenmaan kunnissa.

– Viimeisen viikon aikana on Keusoten rokotuspisteissä rokotettu 28 098 henkilöä, kertoo palvelujohtaja Tiina Salminen Keusotesta.

Pääosa aikuisten rokotuksista oli 3. rokotuksia.

Tiina Salminen kertoo, että kuntalaisilta rokotusten sujuvuus ja saatavuus on saanut paljon kiitosta, ja tunnelma rokotuspisteillä on ollut hyvä.

Lasten walk-in-rokotus oli suosittu. Niitä on tulossa muihinkin pisteisiin.

Palvelujohtaja Tiina Salminen

– Tällä on ollut myös iso merkitys työntekijöille, jotka tekevät raskaita työrupeamia rokotustehtävissä ja tietävät, että siirrot muista tehtävistä rokotukseen aiheuttavat samanaikaisesti työmäärän kasvua myös muissa työyksiköissä.

Keusoten ajanvarauksettomissa drive-in-pisteissä ja walk-in-pisteissä on käynyt myös paljon Keusoten alueen ulkopuolelta tulleita ihmisiä.

– Sekä Uudenmaan alueelta että laajasti koko Suomesta alueella lomailevia.

Tiina Salminen kertoo, että myös lasten ajanvaraukseton walk-in-rokotus toteutettiin viime sunnuntaina Hyvinkäällä.

– Se sai suuren suosion. Tällöin rokotuspisteellä kävi yhteensä noin 500 rokotettavaa, joista lapsia oli noin 420.

Keusote päättikin maanantaina lisätä alkaneelle viikolle lasten ajanvarauksettomia walk-in-rokotuksia muihinkin rokotuspisteisiin. Keusote kertoo niistä lisää, kun suunnitelma valmistuu.

Keusote aloitti massarokotukset 3. tammikuuta.

Niiden avulla pyritään saavuttamaan mahdollisimman nopeasti suuri rokotekattavuus. Sote-kuntayhtymä on varautunut tarjoamaan tammikuussa 125 000 kappaletta kolmatta koronarokotetta.

Massarokottamista varten avattiin ajanvarauksettomia tapahtumia. Pisteistä voi hakea ensimmäisen, toisen tai kolmannen koronarokotteen.