Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiertokapula varautuu työntekijöidensä sairastumisiin – jäteastioiden tyhjennyksiin voi tulla viivästyksiä

Kiertokapula on tähän asti pystynyt hoitamaan jäteastioiden tyhjennykset aikataulujen mukaisesti. Samoin kaikki jätteidenkäsittelyalueet ovat toimineet normaalisti.

Pandemian yhä pahentuessa voivat sairastumiset kuitenkin vaikuttaa myös jätehuoltoon.

Kiertokapula kertoo tiedotteessaan, että jäteastioiden tyhjennyksiin saattaa tulla viivästyksiä tai muita aikataulumuutoksia.

Kiertokapulan verkkosivuille ja myös Facebook-sivuille päivitetään tietoja mahdollisista muutoksista.

Lajittelun merkitys ja jätteiden syntymisen ehkäisy korostuvat poikkeusaikana.

Itseään voi haastaa jätteen synnyn ehkäisyyn tai ainakin jätteen vähentämiseen kierrättämällä, karsimalla turhia ostoksia, lopettamalla kertakäyttötuotteiden käytön sekä seuraamalla, minkälaista jätettä tuottaa ja miten tämän jätteen synnyn voisi ehkäistä.

– Kun jätettä kuitenkin vielä syntyy, on tärkeää, että syntynyt jäte lajitellaan oikein. Näin säästetään luonnonvaroja ja ympäristöä, kun jätejakeiden materiaalit saadaan kiertoon ja uudelleen käyttöön, Kiertokapulasta kerrotaan.

Oikeaoppinen syntypaikkalajittelu auttaa myös siihen, ettei sekajäteastia täyty niin nopeasti. Erityisesti muovi- ja kartonkipakkausjätteet vievät huomattavan paljon tilaa sekajäteastiassa.

Taajama-asumisessa syntyvät hyötyjätteet on lajiteltava ja erilliskerättävä omiin kiinteistökohtaisiin jäteastioihin. Omakotitaloissa ja vapaa-ajan asunnoilla on oltava sekajäteastia. 5–9 huoneiston kiinteistöillä on oltava seka- ja biojäteastiat sekä kartonki- ja muovipakkausten jäteastiat sekä paperin keräys. Kymmenen tai useamman huoneiston kiinteistöillä on oltava seka- ja biojäteastiat, kartonki-, metalli-, lasi- ja muovipakkausten sekä paperin jäteastiat.

Asukkaat, joiden kiinteistöllä ei ole hyötyjätteiden keräysastioita, voivat toimittaa pakkausjätteet Rinki-ekopisteille, joiden sijainnit löytyvät osoitteesta https://rinkiin.fi/kotitalouksille/rinki-ekopisteet/.

Jätteidenkäsittelyalueilla asioidessa on hyvä muistaa pitää ohjeiden mukaiset turvavälit, käyttää kasvomaskia tarvittaessa sekä huolehtia hyvästä käsihygieniasta.

Jäteyhtiö kertoo seuraavansa tilanteen kehittymistä sekä virallisia ohjeita ja tiedottavansa muutoksista tarpeen vaatiessa.

Neuvoa jätteiden lajitteluun löytyy Kiertokapulan nettisivuilta www.kiertokapula.fi sekä jäteneuvonnasta puh. 075 753 0011, neuvonta@kiertokapula.fi.

Yhtiön toimialueeseen kuuluu 13 kuntaa: Hattula, Hausjärvi, Hyvinkää, Hämeenlinna, Janakkala, Järvenpää, Kerava, Loppi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Riihimäki, Tuusula ja Valkeakoski.