Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiusaamista halutaan estää – avuksi useiden olemassa olevien työryhmien yhteistyön tehostaminen ja tiivistäminen

Sivistyslautakunta käsitteli kokouksessaan kokoomuksen maaliskuussa tekemää aloitetta, joka koski alaikäisten kiusaamiseen ja syrjäytymiseen puuttumista.

Valtuustoryhmä esitti, että kuntaan perustetaan tätä tarkoitusta varten työryhmä suunnittelemaan ja toteuttamaan sellaista toimintamallia, jolla saadaan vaikuttavuutta yhä kasvavaan ongelmaan.

Sivistyslautakunta päätti, että kunnassa käytyjen keskustelujen perusteella esitetään kunnassa jo olemassa olevien lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen työryhmän, koronanyrkin ja monialaisten työryhmien yhteistyön tiivistämistä ja tehostamista.

Työryhmien yhteiseksi tavoitteeksi asetetaan suunnitelman, tavoitteiden, toimenpiteiden ja mittareiden laadinta kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Kärkitavoitteet ja toimenpiteet sisällytetään osaksi vuonna 2022 laadittavaa lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa, jolloin kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisyn tavoitteiden toteutumisen seuranta on osa laajaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen kokonaisuutta.

Suunnitelman työstämiseen kutsutaan luottamushenkilöitä ja asiantuntijoita sekä nuorisovaltuuston edustus.