Kiusaamista halutaan estää – avuksi useiden olemassa olevien työryhmien yhteistyön tehostaminen ja tiivistäminen

Sivistyslautakunta käsitteli kokouksessaan kokoomuksen maaliskuussa tekemää aloitetta, joka koski alaikäisten kiusaamiseen ja syrjäytymiseen puuttumista.

Valtuustoryhmä esitti, että kuntaan perustetaan tätä tarkoitusta varten työryhmä suunnittelemaan ja toteuttamaan sellaista toimintamallia, jolla saadaan vaikuttavuutta yhä kasvavaan ongelmaan.

Sivistyslautakunta päätti, että kunnassa käytyjen keskustelujen perusteella esitetään kunnassa jo olemassa olevien lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen työryhmän, koronanyrkin ja monialaisten työryhmien yhteistyön tiivistämistä ja tehostamista.

Työryhmien yhteiseksi tavoitteeksi asetetaan suunnitelman, tavoitteiden, toimenpiteiden ja mittareiden laadinta kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Kärkitavoitteet ja toimenpiteet sisällytetään osaksi vuonna 2022 laadittavaa lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa, jolloin kiusaamisen ja syrjäytymisen ehkäisyn tavoitteiden toteutumisen seuranta on osa laajaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämisen kokonaisuutta.

Suunnitelman työstämiseen kutsutaan luottamushenkilöitä ja asiantuntijoita sekä nuorisovaltuuston edustus.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut