Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Päivystyksen kulkua ei voi käsikirjoittaa" – Marjut Timoselle Palveluoperaatio Saappaan elämäntyöpalkinto

Nurmijärven Saappaan perustanut Marjut Timonen palkittiin Palveluoperaatio Saappaan elämäntyöpalkinnolla Kirkon kasvatuksen päivillä tiistaina 11. tammikuuta, kerrotaan Lasten ja nuortenkeskus ry:n tiedotteessa.

Timonen toteaa, että yhdessä vapaaehtoisten kanssa he muodostavat suuren perheen ja heimon, joka auttaa apua tarvitsevia nuoria.

– Saapastoiminta merkitsee minulle monitoimista kohtaamista yhdessä nuorten ja vapaaehtoisten kanssa.

Päivystyksen kulkua ei voi käsikirjoittaa, joten jokainen päivystys tuo mukanaan jotain uutta.

– Aina ollaan uuden edessä, valmiina lähes kaikkeen. Päivystysten aikana ollaan kohdattu iloa, surua, raivoa ja rakkautta. Ollaan myös saatu nuorilta valtavaa luottamusta ja kiitosta osaksemme, Timonen sanoo.

Hän korostaa, että vapaaehtoiset, jotka antavat aikaansa ja osaamistaan nuorten hyväksi, ovat tärkeä osa Saapas-toimintaa.

– Saappaan elämäntyöpalkinto lisää tunnetta Saapas-heimoon kuulumisesta, muistuttaa heimon kannustavasta tuesta ja tietysti innostaa jatkamaan edelleen. Palkinto kuuluu ennen kaikkea Nurmijärven Saappaan vapaaehtoisille ja juhlimme sitä yhdessä myöhemmin, Timonen iloitsee.

Lasten ja nuorten keskuksen Saapas-toiminnan suunnittelija Ville Viljakainen kertoo, että Saappaan täyttäessä 50 vuotta haluttiin tuoda esille pitkän elämäntyön Saappaassa tehneille työntekijöille ja vapaaehtoisille.

– Ilman vapaaehtoisia ei olisi Saapastoimintaa olemassa, mutta ilman työhön sitoutuneita ohjaajia ja työntekijöistä ei olisi mukana vapaaehtoisiakaan, Viljakainen sanoo.

Palveluoperaatio Saapas on nuorten ehdoilla tehtävää etsivää nuorisotyötä, jota koordinoi ja kehittää Lasten ja nuorten keskus ry. Saappaan elämäntyöpalkinnot jaettiin ensimmäistä kertaa Kirkon kasvatuksen päivillä tiistaina 11.1.2022. Palkintoja jaettiin Saappaan toiminnassa vaikuttaneille henkilölle eri puolilta Suomea.