Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kovia ylinopeuksia ja kaapelirosvoja Mäntsälässä – poliisilla takana jälleen kiireinen viikko

Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät viime viikolla erilaiset liikenteestä johtuneet tehtävät, muun muassa ylinopeudet ja lisäksi pahoinpitelyrikokset, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitos viikkokatsauksessaan.

Haastava ajokeli ja liukkaat tienpinnat eivät olleet tiedotteen mukaan viime viikolla esteenä sille, että partiot mittasivat useita kovia ylinopeuksia.

– Jopa yhdeksän kuljettajan epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan ja yhden 17-vuotiaan poikkeusluvalla henkilöautoa kuljettaneen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikennetuvallisuuden vaarantamiseen ajamalla satasen nopeusrajoituksella 155km/h. Liikenteestä tavattiin myös useita kuljettajia, joilla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta, kertoo komisario Asko Sartanen.

Junaraiteiden johdintolpista anastettiin kuparisia maadoituskaapeleita viime viikonloppuna, lauantain ja sunnuntain välisenä aikana, Saharintiellä Mäntsälässä.

– Tapahtumapaikalle, junaradan länsipuolella kulkevalle huoltotielle oli päästy sen pohjoispään puomin salpa auki katkaisemalla. Puomin viereltä löytyi lumesta kahdet kengänjäljet, sekä todennäköisesti mönkijän edestakaiset jäljet, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

– Alueella on tapahtuma-aikaan saattanut liikkua ulkoilijoita ja lähistöllä sijaitsee myös Nummisten motocross -rata, joten kaikki havainnot alueella tapahtuma-aikaan liikkuneista epäilyttävistä henkilöistä tai ajoneuvoista ovat meille arvokkaita. Havainnoista pyydämme ilmoittamaan poliisilaitoksemme sähköpostiin vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi, Vallila jatkaa.

Tammikuun alussa Vantaan Rekolassa tapahtuneen väkivallanteon tutkinta etenee Itä-Uudenmaan poliisissa.

Väkivallanteon yhteydessä yksi henkilö sai sairaalahoitoa vaativia vammoja.

– Otimme heti tapahtumapaikalta kiinni neljä henkilöä, joiden osuutta tapahtuneeseen on tutkinnassa selvitetty. Kiinniotettujen henkilöiden roolit ovat esitutkinnan edetessä tarkentuneet ja tällä hetkellä meillä on aika hyvä käsitys siitä mitä asunnossa on tapahtunut, kertoo rikoskomisario Sampsa Aukio.

Poliisin viime viikko oli erittäin kiireinen: yhteensä 1550 erilaista poliisitehtävää, tiedotteessa kerrotaan.

– Viikon tehtävistä 500 painottui viikonloppuun ja varsinkin perjantain ja lauantain välinen yö oli varsin vilkas. Lauantain ja sunnuntain välistä yötä, varsinkin yleisillä paikoilla, rauhoittivat tehokkaasti pakkanen ja koronarajoitukset. Viikonloppuna yksilönsuojaan liittyviä tehtävä hoidettiin yli 170, joista kotihälytystehtävien osuus oli 70. Kotihälytystehtävien määrä on koronarajoitusten aikana ollut varsinkin viikonloppuisin korkea ja tehtävistä iso osa on niin sanottuja metelikeikkoja, mutta osa niistä on erilaisia kotihälytyksiin liittyviä väkivaltatehtävät, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Pahoinpitelyrikosten kokonaismäärässä ei edellisviikkoihin verrattuna tapahtunut juurikaan muutosta, mutta niistä suurin osa tapahtui yksityisillä paikoilla eli ihmisten kodeissa ja niitä poliisille kirjattiin kaikkiaan 45.

Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia kirjattiin 13. Ryöstörikoksia viime viikolta kirjattiin kuusi ja ne tapahtuivat pääsääntöisesti yöaikaan. Muuten tehtävät olivat pitkälti päihtyneitä, häiriökäyttäytymisiä, rattijuoppoja, omaisuusjuttuja, virka-apujen hoitamista, etsintäkuulutettujen hakuja, sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontaa, tiedotteessa kerrotaan.

– Erilaiset liikenteestä johtuneet tehtävät työllistivät partioita viime viikolla taas reippaan puoleisesti. Kolareita meille kirjattiin viime viikolta peräti 132, joista eläinkolareita 24. Erilaisten henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten määrä on tasaantunut, mutta edelleen tehtävillä tulee vastaan teräaseita tai muita vaarallisia astaloita, Ojala jatkaa.

Koronavirus hankaloittaa myös poliisin arkea.

– Koronaviruspandemia on vaikuttanut myös poliisilaitoksen henkilöstön lisääntyvin poistumiin, mutta toistaiseksi poliisille tulleet hälytystehtävät on pystytty ja pystytään jatkossakin hoitamaan hyvillä työvuorojärjestelyillä, summaa Ojala.