Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhä useampi uusmaalainen saa Modernan koronarokotteen – Pfizer-piikit säästetään yhdelle ryhmälle

Yhä useampi uusmaalainen saa tulevina viikkoina käsivarteensa piikin Modernan Spikevax-rokotetta, vaikka aiemmat rokotukset olisivat olleet Biontech-Pfizerin Comirnatya. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus kertoo näin varmistavansa, että Comirnaty-rokotteita riittää alle 30-vuotiaille miehille.

Alle 30-vuotiaita miehiä ei tällä hetkellä rokoteta Spikevaxilla, koska sen saaneillä nuorilla miehillä on todettu suhteellisesti enemmän sydänlihastulehduksia kuin Comirnatyn saaneilla. Modernan rokotetta voidaan antaa 12 vuotta täyttäneille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille.

– Rokotteiden saatavuus Uudellamaalla on edelleen hyvä. Lisäämällä Modernan rokotteen käyttöä pystymme varmistamaan, että kaikki saavat ilman viiveitä heille parhaiten soveltuvan rokotteen, sanoo tiedotteessa toimialajohtaja Kerstin Carlsson Hus Apteekista.

Apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen kertoo tiedotteessa, että Modernan rokotteen teho on tutkimuksissa ollut vähintään yhtä hyvä kuin Biontech-Pfizerin.

Ruotsalainen kertoo, että maailmalta kertyneen kokemuksen perusteella BioNTech-Pfizerin ja Modernan rokotteiden ristiinkäyttö on ollut turvallista ja suoja on muodostunut vähintään yhtä hyväksi tai jopa paremmaksi kuin vain yhtä rokotevalmistetta saaneilla.

THL:n ohjeistuksen mukaan koronarokotussarjaan voi käyttää jopa kolmea eri rokotevalmistetta.