Vesilaitoksen jakelun arvosana laski – veden laadun, palvelun ja viestinnän arviot paranivat

Taloustutkimus Oy tekee vuosittain vesihuoltolaitoksille suunnatun WAC­SI (wa­ter customer satisfation index) -asia­kas­tyy­ty­väi­syys­tut­ki­muk­sen, johon Nurmijärven Vesi on osallistunut.

Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen johtokunta käsitteli tutkimusta ja merkitsi sen tiedoksi.

Vuon­na 2021 tutkimukseen osallistui 14 vesilaitosta, joista 10 kpl oli sa­mo­ja kuin vuonna 2020. Niiden joukossa olivat tällä kertaa muun muassa Järvenpää, Kangasala, Kuopio, Hämeenlinna ja Riihimäki.

Johtokunta totesi, että Nurmijärven Veden WACSI-indeksit ovat yleisesti hyvällä tasolla kokonaisarvosanan ollessa 8,58.

Muihin vesihuoltolaitoksiin verrattuna veden laadun indeksi on parempi ja vesilaitoksen palvelun ja viestinnän indeksit samalla tasolla kuin keskimääräisellä tutkitulla vesilaitoksella.

Veden jakelun indeksi sen sijaan on vesihuoltolaitosten keskiarvoa reilusti huonompi.

Vuoteen 2020 verrattuna veden laadun, vesilaitoksen palvelun ja viestinnän arvosanat ovat parantuneet. Veden jakelun arvosana on edelleen laskenut.

Kokonaisuutena Nurmijärven veden WACSI-indeksi on noussut ja näin ollen myös asiakastyytyväisyys on hieman parantunut.

Veden laadussa Nurmijärven Vesi on kaikissa mittareissa tutkittujen vesilaitosten keskitasoa korkeammalla.

Vesilaitoksen palvelua kos­ke­vis­sa arvioissa tulokset ovat pääsääntöisesti keskitasolla tai hieman keskitason yläpuolella, mutta veden hinnan, laskutuskäytännön ja ongelmien ratkaisukyvyn osalta arvosanat ovat keskimääräistä huonompia.

Edelleen useimmissa vies­tin­tään liittyvissä arvioissa Nurmijärven Veden tulokset jäävät keskimääräisen vesilaitoksen tu­los­ta heikommiksi ja viestinnän kokonaisarvosana 8,18 on myös muiden osioiden arvosanoja huomattavasti huonompi.

Arvosana liittyen tiedon löydettävyyteen vesilaitoksen www-sivuilta on kuitenkin noussut keskiarvon yläpuolelle ja parantunut myös verrattuna vuoden 2020 tuloksiin. Johtokunta päättelee tämän liittyneen kunnan nettisivujen uudistukseen ja www.nurmijarvenvesi.fi osoitteen käyttöönottoon tässä yhteydessä.

Veden jakelun osalta Nurmijärven Vesi jää kaikissa muissa mittareissa paitsi veden paineessa vesilaitosten keskiarvon alapuolelle.

Vesijohtoverkoston kunnon, veden toi­mi­tus­var­muu­den ja veden jakelun katkottomuuden arvosanat ovat laskeneet edelleen keskenään suunnilleen samassa suhteessa.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut