Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikko Heikkilä Tunturi-rallin kolmas – “Fiilikset eivät ole kauhean korkealla”

Mikko Heikkilä, 29, kartanlukijansa Samu Vaalerin, 24, kanssa, on sijoittunut kolmanneksi Arctic Lapland Rallyssä. Eroa kärkeen Heikkilällä oli minuutti ja 50 sekuntia, kerrotaan Mikko Heikkilä Racing -tiedotuksen tiedotteessa.

Kaksipäiväinen SM-rallikauden avauskilpailu käynnistyi perjantaina viidellä erikoiskokeella. Pituutta perjantain reitillä oli 87,64 kilometriä. Heikkilä kellotti avauserikoiskokeelle Aittamäelle viidenneksi nopeimman ajan. Lenkin toisella erikoiskokeella, lyhyellä Mäntyvaara 1:llä erikoiskokeella Heikkilä oli neljäs. Yleiskilpailussa Heikkilä oli huoltotauolle tultaessa kolmantena.

– Aittamäki ei oikein mennyt, ajaminen tuntui hankalalta. Toinen erikoiskoe tuli hyvin ja parannetaan seuraavalle lenkille. En uskaltanut viedä autoa kuten pitäisi, mutta nostetaan vauhtia illan pätkille ja katsotaan mihin se riittää, Heikkilä kommentoi tiedotteessa.

Perjantain pimeässä ajetun jälkimmäisen lenkin avanneella Kaihuavaaran erikoiskokeella Heikkilä oli kuudenneksi nopein. Siikakämällä sekä päivän päättäneellä, toiseen kertaan ajetulla Mäntyvaara 2:lla Heikkilä oli kolmanneksi nopein. Yötauolle tultaessa Heikkilä oli yleiskilpailun kolmantena 44,6 sekuntia kärjestä.

– Siikakämä tuli jo sinne päin, mutta Kaihuavaaralla pääsi eroa syntymään. Tuntuu, että ajaminen tulee hyvin, mutta erot ovat isoja. Koitetaan reipastaa tahtia huomenna, mutta pidetään järki kuitenkin päässä. Pisteet ovat meille edelleen tärkeimmät.

Kilpailun päätöspäivänä lauantaina Heikkilä kellotti rallin pisimmälle erikoiskokeelle Ahmavaaralla neljänneksi. Lyhyellä Ounasvaaran hiihtokeskuksen alueella ajetulla Ounasvaaran erikoiskokeella hän oli toiseksi nopein.

Päivän viimeisellä, kolme pimeässä ajettavaa metsäerikoiskoetta käsittävällä lenkillä Heikkilä oli erikoiskokeella 8. – Heinunkierrolla kuudenneksi nopein. Viimeistä edeltävällä Sarriojärven erikoiskokeella Heikkilä oli neljänneksi nopein, ja kilpailun päättävällä Ristilammen erikoiskokeella hän kellotti kolmanneksi nopeimman ajan. Hetkeksi neljänneksi pudonnut Heikkilä saapui maaliin kolmantena kilpatoverin epäonnen nostamana.

– Podiumille päädyttiin, mutta fiilikset eivät ole kauhean korkealla. En ole tyytyväinen omaan suoritukseen. Eiköhän me löydetä Riihimäelle vauhtia, Heikkilä sanoo.

Rallin SM-sarja jatkuu 4.-5.2. Auto-Sorsa Riihimäki-Rallilla Riihimäellä.