”Suurta työntekijäpulaa ei toistaiseksi ole ollut” – yrityksillä suunnitelmansa työntekijöiden joukkosairastumisten varalle

Pandemia on vaikuttanut nurmijärveläisiin yrityksiin ja yhtiöihin, mutta moni yrittäjä kokee tilanteen olevan tällä hetkellä melko hyvin hallinnassa.

Liikenneyhtiö Korsisaarella pandemia on näkynyt joukkoliikenteen vuorotarjonnassa lähes koko kahden vuoden ajan.

– Tällä hetkellä liikennöimme Nurmijärvellä arkipäivisin noin 300 bussivuoroa. Tämä on suunnilleen 75 prosenttia tavanomaisesta vuorotarjonnasta, Nurmijärven Linja Oy:n sopimusliikennepäällikkö Ilkka Ojala selvittää Korsisaarelta.

Nurmijärven joukkoliikenteen hoidossa työskentelee noin 60 linja-autonkuljettajaa.

– Toistaiseksi olemme vielä säästyneet laajoilta sairastumisilta työntekijöidemme keskuudessa. Koska tulevaisuus on kuitenkin epävarma, olemme päättäneet yhdessä työterveyshuoltomme kanssa tarjota työntekijöillemme koronarokotukset, Ojala kertoo.

– Toivomme, että epidemiatilanne jo pian helpottaisi ja myös joukkoliikenteessä päästäisiin palaamaan normaaliin tilanteeseen.

Ojala toteaa työntekijöiden terveystietojen olevan henkilökohtaisia ja yhteiskunnassamme rokotusten ottamisen vapaaehtoista.

– Työnantajana pyrimme vaikuttamaan rokotusten edistymiseen viestinnällisin keinoin. Rokotusten kustannukset eivät ole merkittäviä.

Nurmijärven Sähköverkko Oy:lta verkkojohtaja Osmo Karvonen kertoo sähkönjakelun toimivan, oli pandemiaa tai ei.

– Kaikenlaisiin häiriötilanteisiin, oli ne sitten ihmisistä tai luonnonilmiöistä johtuvia, on varauduttu meillä jo luonnostaan. Meillä on tällaisten tilanteiden varalle valmiussuunnitelmat.

– Työntekijöiden keskuudessa ei kuitenkaan ole sairastumisaaltoja onneksemme ollut.

Yhtiössä työskentelee yhteensä 36 työntekijää.

– Lämmönjakelussa 10 ja sähkönjakelussa 10. Tämän lisäksi sähköpuolella työskentelee urakoitsijoita, Karvonen selvittää.

– Valtaosa työntekijöistä tekee töitä tällä hetkellä etäyhteydellä.

K-Citymarket Klaukkalan kauppias Tomi Huuho toteaa viimeisen kahden vuoden olleen erityisen poikkeukselliset.

– Täytyy todeta, että yhdessä työntekijöiden ja asiakkaiden kanssa olemme selviytyneet näistä ajoista älyttömän hienosti.

– Minusta on ollut huikeaa huomata, miten vastuuta kannetaan yhdessä. Asiakkailta saatu palaute on lämmittänyt mieltä; he ovat kiitelleet toisia asiakkaita siitä, että ihmiset huomioivat toisensa kaupassa asioidessaan.

Huuho sanoo valmiussuunnitelmien olevan kunnossa sikäli, kun niitä tarvitaan.

– Asiakaspalvelussa myyjillämme ei ole etätyömahdollisuuksia. Kaikki konseptit ovat valmiina poikkeustilanteisiin, muun muassa työntekijöiden poissaolojen varalle.

– Näitä suunnitelmia ei vielä ole tarvittu onneksi kertaakaan.

K-Citymarket Klaukkalassa työskentelee yhteensä 80 työntekijää, joista elintarvikepuolella on 40 ja käyttötavara- ja kassaosastolla 40.

Fakta

Kaupat osa huolto-varmuusketjua

K-Citymarket ketjun johtaja Ari Sääksmäen mukaan tartuntatilanne on tällä hetkellä vakaa ja kaupan toiminnot toimivat normaalisti (HS 12.1.).

– Suomessa kauppaverkosto on tiheä. En näe, että ruoan saatavuus vaarantuisi Suomen oloissa, Sääksmäki totesi.

K-Citymarket Klaukkalan kauppias Tomi Huuho ei viime aikoina ole kokenut, että asiakkaat hamstraisivat ruokaa.

– Tällä hetkellä tilanne on varsin tasainen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut