Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klassikkokappaleita musikaalin tahtiin Monikkosalissa

Musikaali: Monikkosalissa kaikuvat Juicen kappaleet.

Juice Leskisen elämään ja musiikkiin liittyvä Viidestoista yö -musikaali viihdyttää kuntalaisia helmikuussa. Juicea on pidetty suomalaisen rock-musiikin isähahmona ja Manserockin luojana. Hän oli nerokas laulaja ja lauluntekijä, sanoittaja ja kirjailija. Juicea esittää musikaalissa artisti ja muusikko Matti Mikkonen.

Juice oli kotoisin Juankoskelta pieneltä teollisuuspaikkakunnalta Pohjois-Savosta. Hänen perheessään oli viisi lasta, joista kolme kuoli nuorena. Hänen vaneritehtaalla työskennellyt isänsä kuoli poikansa ollessa vain 11-vuotias. Vaikeassa tilanteessa Juhani joutui jo nuorena ottamaan paljon vastuuta perheestään. Hänen vahvatahtoinen äitinsä säilyi tärkeänä henkilönä läpi hänen elämänsä.

Juankoskelta Juice lähti Tampereen Kieli-instituuttiin opiskelemaan. Opiskelupiireissä hän tapasi Mikko Alatalon ja Harri Rinteen. Ystävykset perustivat legendaarisen Coitus Int -yhtyeen, joka sai nopeasti jalansijaa opiskelijapiireissä.

Juice oli ahkera säveltäjä ja sanoittaja, ja jo 25-vuotiaana hän lukeutui tunnetuimpiin suomalaisiin rock-laulajiin.

Juice oli itsetietoinen, rakastettava ja samalla vaikea taiteilijapersoona, joka eli boheemia taiteilijaelämää. Hänen elämäänsä kuuluivat monet syvät rakkaudet, niiden päättymiset ja runsas alkoholinkäyttö. Juicen sanotaankin eläneen vahvasti rakkaudesta.

Musikaalissa tehdään huikea aikamatka Juicen ja hänen ystäviensä maailmaan ja kuullaan muun muassa kappaleet Viidestoista yö, Syksyn Sävel, Marilyn ja Musta aurinko nousee.

Musikaali esitetään 18.2. klo 19 Monikkosalissa. Liput Lippupisteeltä 33,50 – 45,50€ . Tapahtuma kestää 2h 40 min sisältäen väliajan.

Itsetietoinen, rakastettava ja vaikea taiteilijapersoona.